9. dec, 2013

Pollutie

De walgvogel

De ethervervuiling die we moeten ondergaan,  past in een algemene teloorgang van de kwaliteit van de radio.

De achteruitgang van het journalistiek fatsoen treft niet alleen Studio Brussel, maar een groot aantal populaire media in Vlaanderen en Nederland, en wellicht ook andere landen. Alle taboes moeten sneuvelen, waaronder ook de goede smaak, het respect dat we elkaar verschuldigd zijn en de meest elementaire beleefdheid. Allemaal weg ermee. Alles moet mogen, en als we iemand pijn doen dan moet daar maar kunnen, zolang we er zelf geen last  van hebben.

Blijkbaar zijn er geen frisse ideeën meer, en dus laten de media hondsdolle entertainmentfiguren op ons los, in een klimaat waar een ‘infantiele presentatiestijl’ overheerst, zo klonk het in het opiniestuk in De Morgen (zie blog van 7 december). Ik kan maar niet vinden wie de auteur van dat stuk is, maar het is verhelderend, en het verdient met aandacht gelezen te worden.

Bodem

Ik citeer: “Het bodemniveau is inmiddels verder de diepte ingezakt door toedoen van GuntherD., een schuimbekkend sujet dat grote sier maakt met het afzeiken van volstrekt onschadelijke BV's. Niets zo gratuit als wat randfiguren uit de biotoop van Story en Dag Allemaal te kakken zetten ten overstaan van een jong en hip publiek. Altijd prijs.”

Ik denk dat mijn trouwe lezers intussen wel zullen ervaren hebben dat ik in deze pagina’s nooit iemand persoonlijk aanval, maar daar zal ik dit keer een uitzondering op maken. Het is mijn taak niet en ook niet mijn bevoegdheid over anderen te oordelen of iemand te veroordelen. Laten we dat aan God over, of aan de rechter van de rechtbank. Het is dan ook tot mijn eigen verwondering dat zich hier een kruipend schepsel voordoet dat zo weerzinwekkend is dat ik mijn walg niet langer kan onderdrukken.

Eerbiedwaardige vrouwen

Waarom moet hij nu net een fijne vrouw als Janine Bisschops uitkiezen als slachtoffer van zin zouteloze grap? Janine is een fijne vrouw, een mooie vrouw ook. Waarom moet uitgerekend zijn zo diep gekwetst worden als ze op het punt van scheiden staat na een lang glamourhuwelijk, naar Vlaamse normen. Dat Gunter D. mannen aanvalt, tot daaraan toe, maar vrouwen. Nee daar is in mijn een voorvaderlijk gevoel aanwezig, dat vindt dat zulks niet zou moeten mogen of kunnen.

Ik vind dat heel erg dat een mediafiguur zijn macht misbruikt om vrouwen te kwetsen. Ik val niet op vrouwen, maar ik heb er alle eerbied voor. Dat is net hetzelfde als een homo er op aanvallen dat hij homo is. Dat hoor je niet te doen. De maatschappij wordt onleefbaar als we dat toelaten. Daarom vind ik en blijf ik vinden dat Gunther D. uit de ether gehaald moet worden.

Ook al omdat hij de draak steekt met het lichaamsgewicht van Maggy De Block, wat ik een bijzonder lage en gemakkelijke traptechniek vind. Maar dat moet ik een andere keer uitleggen.