7. dec, 2013

Gunther D

Weg ermee!

Volgens Wikipedia heet hij Gunter Desamblanx en hij is geboren in Asse in 1982.

Nu ben ik zelf geboren in Asse, zij het in 1956, dus dat kan het probleem niet zijn. Wel dat deze man de meest irriterende radio maakt die je ooit hebt gehoord, en dat hij op geregelde tijdstippen in de avondspits mijn bestaan vergalt met zijn onuitstaanbare persoonlijkheid en zijn weerzinwekkende invallen.

Wat een vervelende man zeg. Vele mensen hebben daar al over geklaagd en zijn manier van radio maken is al het voorwerp geweest van parlementaire vragen. Minister Lieten vond het programma ‘er helemaal over,’ maar wilde geen actie ondernemen, omdat ze zich niet kan inmengen noch zulks wenst te doen, in de redactionele vrijheid van de VRT, een openbaar bedrijf, waarvan het beheerstoezicht onder haar bevoegdheid valt, wat niet betekent dat ze de inhoud van de programma’s kan beïnvloeden.

Redactie

Nu heeft de minister gelijk, dat de politiek zich niet te moeien heeft met wat op de buis of in de ether verschijnt. Ik kan haar dat niet kwalijk nemen en het is geheel correct. Spijtig maar Ingrid heeft gelijk.  Het zijn uiteindelijk de bazen van de Studio Brussel, een onderdeel van de VRT, die hun verantwoordelijkheid zouden moeten nemen en deze klasse-etterbak de laan uitsturen. Ik zei het laatst nog tegen mijn wederhelft toen we in de auto zaten, en Gunther zijn braaksel op het radiopubliek losliet.

“Waarom neem je dan geen andere zender?” was de nuchtere vraag van mijn halve trouwboek.Ja inderdaad ja, waarom geen andere zender nemen? Dat zou de ondraaglijke pijnlijkheid meteen wegnemen, maar zou het ook de oplossing zijn?

We kunnen natuurlijk afwachten tot meer en meer luisteraars erachter komen dat er geen kruid gewassen is tegen de kapsones van deze radiomaker.

Weg

Ze zullen straks in drommen de openbare omroep verlaten als Gunter D. dat niet eerst doet, zolang de gore uitlachshow doorgaat. Ik vind het idee trouwens vervelend dat ik omwille van deze slijmkwal van zender zou moeten veranderen in mijn auto tijdens de avondspits als je moe bent en snakt naar een beetje serenititeit.

Komt die brulpad de pret van het aanschuiven in de file bederven met zijn hersenloze commentaren en het hele arsenaal van manipulatietrucs om het slachtoffer te intimideren en uit het lood te slaan. Ik wens helemaal niet van zender te veranderen alleen maar omdat de openbare omroep die met mijn belastinggeld betaald wordt het nodig vindt haar gulle staatstoelagen te versmijten aan die blaaskaak die heet gebakken lucht uitkwaakt, bezoedeld door een flinke hoeveelheid slechte wil.

Het gaat ook niet zozeer om zijn bedenkelijke muzikale smaak. Ik kan erin komen dat iemand zich specialiseert in botsautomuziek, en de botsauto zal wellicht een metafoor zijn van het doortrapte karakter van deze opgeblazen gifkikker die met zijn valse methoden, leugens en bedrog niets vermoedende bekende Vlamingen aan de telefoon belaagt.

Ik ben hier nog niet klaar mee en ik kom er zeker op terug.