6. aug, 2013

Uitdoofscenario

Weg

De koffers staan gepakt en we gaan weg op vakantie.

Ik vertrek met het gevoel dat ik iets af heb, en dan heb ik het over deze website. Natuurlijk is die nooit af en er kan altijd nog wat aan gebeuren, maar zoals hij nu is, mag ik met een gerust hart vertrekken.

Zoals hij nu is komt de website aardig in de buurt van mijn wildste dromen zoals ik die nog maar enkele jaren geleden koesterde, met alles er op en er aan: een blog, een dagboek, een maandblad, een roman, een luisterspel, gedichten, proza en interactie.

Zowat alles wat ik de afgelopen dertig heb gedaan komt er aan bod, en het biedt een  staalkaart van mijn ervaringsleven en de kunst die ik af en toe probeer te bedrijven onder de vorm van sonnetten en rondeaux.

Verbeteringen

Ik heb de laatste week het inleidende hoofdstuk nog maar eens verbeterd en onder meer de mozaïek is aangepast en uitgebreid. Zo zijn er links en rechts nog wat zaken bijgevijld en hier en daar is ook iets overbodigs weggeruimd. Ik denk dat dit de aantrekkelijkheid en de toegankelijkheid van de site zal verhogen. Ik kijk er tevreden op terug, voor zover een mens tevreden kan zijn.

Het is nu even tijd voor een korte pauze om eens afstand te nemen. We trekken ons terug om over dit alles na te denken. We zijn een beetje uitgeput, dat moet ik wel toegeven.  Ik zeg het net zoals het is. Het is tijd om een stap terug te doen en het bouwwerk van een afstand te bekijken.  Die afstand is trouwens letterlijk te nemen, op wat meer dan duizend kilometer van hier in Kroatië gaan we zitten. Ik heb dit trouwens al verklapt en ik mag hopen dat inbrekers geen boodschap hebben aan mijn moeilijke proza.

Hoe dan ook wordt er op het huis gepast. Er is altijd wel iemand om een oogje in het zeil te houden.

Werkmethode

We gaan ons intussen allerlei vragen stellen. Hebben we de goede methode gekozen? Wat willen we nog meer bereiken? Er zullen zich hoe dan ook weer keuzes opdringen. De scheurkalender dient nog een beurt, te krijgen, tenminste verschillende maanden ervan. Het Frans moet dringend opgepoetst, dan dan zal ook het Engels moeten volgen. We hebben nog twee romans in de la liggen, ‘Alsem’ en ‘Sprokkelmaand.’ En we hebben ook nog het onvoltooide project omtrent 1986.

Teveel om op te noemen. We zullen hoe dan ook keuzes moeten maken en prioriteiten stellen, maar dat moeten we altijd in dit leven.

Besluit

We hopen terug te komen met hernieuwde moed en met nieuwe plannen om onze website nog beter te maken. Laat u vooral niet onbetuigd, en reageer, schrijf, mail, geef commentaar. Veel pret nog en tot binnenkort.