7. jul, 2013

Omschakeling

Tussen beide

We verkeren nu net in de transitieperiode tussen twee providers.

We zullen van internetadres moeten veranderen, en we hebben een nieuwe tv-box gekregen.

De vorige provider voldeed niet, wegens allerlei mankementen aan de dienstverlening. Tussen haakjes, ik ben zeer verontwaardigd over de internet- en telecomdiensten die je in Brussel kunt krijgen. Het is duur en slecht en gewoon niet goed. Daar valt echt heel veel over te klagen.

We leven tenslotte in de hoofdstad van de Europese Unie, in een land dat zich beschaafd durft te noemen. Kan zijn, maar uit alle berichten en studies blijkt dat we te veel betalen voor stroom,  voor elektronische communicatie, en gewoon in de winkel voor zowat alles wat we nodig hebben. Het heeft wellicht met monopolies en met prijsafspraken te maken, en er zit hoe dan ook een luchtje aan. Normaal is het niet. We worden uitgemolken waar we bij staan.

Warentest

We verkeren toevallig in de mogelijkheid te vergelijken met hoe het familieleden en vrienden in het buitenland vergaat. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat die over het algemeen sneller bediend worden, en meer service krijgen voor een pak minder geld dan wij gewend zijn. Zeker waar het telefonie en internet betreft.

Zo hadden wij hier een vaste telefoonlijn die het maandenlang gewoon niet deed, zowat sinds het begin van het jaar 2013wat de providermaatschappij niet verhinderde vrolijk door te factureren voor diensten die ze niet leverde. Telkens weer hebben we dat aangegeven, om dan een week later met iemand te praten die stellig beweerde dat het al in orde was, of in elk geval spoedig in orde zou komen. Met telkens opnieuw hetzelfde resultaat, dat de vaste telefoon het niet deed.

Intussen slaan ze je om de oren met voordeelpakketten en juichende pocherij over wat ze allemaal kunnen en zullen. Daar heb je niet veel aan als het toestel niet werkt.

Terug naar af

Dus gaan we nu maar terug naar Belgacom, de moeder van alle telecom in België, met ons pakket aan telefonie, internet en kabeltelevisie.

Ik kan me nog de tijd herinneren dat het bedrijf de RTT heette. Toen was het al van duur en slecht en daar heeft de alom geloofde concurrentie in het Europese vlak weinig kunnen aan helpen.

Maar goed het is minder slecht dan wat we hadden bij de lokale Brusselse provider die we nu hebben opgezegd. Drie jaar geleden hebben we de omgekeerde beweging gemaakt, maar je komt gewoon van de regen in de drup en het blijft huilen met de pet op.

Nu kwam er een man van Belgacom die het allemaal moest in gang zetten, en die ons achterlet met machines en kabels en zoek het zelf maar uit. Bovendien was die man ook nog eens bot en onvriendelijk.

Besluit

Vrolijk word ik er niet van. Weer eens allerlei codes veranderen en geconfronteerd worden met allerlei rare berichten op het computerscherm. Frustrerend,