30. jun, 2013

Een kwart miljoen

Evenveel keren bedankt

Alweer de laatste dag van de maand, en de laatste dag van de lenteblog.

Tegen morgen overschrijden we naar verwachting het kwart miljoen klikken op onze website. Bedankt lieve lezers voor de belangstelling en het vertrouwen. We zijn nu dik twee jaar bezig en de site is nu wel erg omvangrijk geworden, bij zoverre dat we dicht tegen het maximaal aantal beelden aanschuren.

Verder groeien in omvang heeft dan ook niet veel zin meer. Daarom zijn we gestopt met de wekelijkse nieuwsbrief, en we gaan het nu maandelijks proberen te doen, of nog minder, omdat er zoveel foto’s gaan in zitten.

Ombouw

De nieuwsbrieven die we enkele maanden lang wekelijks hebben gemaakt, zullen we wellicht ombouwen naar een themapark, als we daar eens tijd voor vinden. Het is allemaal een kwestie van tijd. Omdat het een eenmansonderneming is die tijd fysiek beperkt, ook al omdat ik er een voltijdse job op na houd.

Hoe dan ook moet ik gaan sleutelen aan de structuur en de indeling van de site. Ik neem me dan ook voor hier en daar te gaan schuiven. Sorry als dat voor de trouwe lezers wellicht zal leiden tot enige verwarring als bepaalde onderdelen van naam of van plaats zullen veranderen. Ik zou een paar dingen willen stroomlijnen.

De bedoeling is dubbel. Enerzijds een aparte leeservaring verschaffen voor de lezer, maar anderzijds ook een uitlaatklep bieden voor mijn geest die dat blijkbaar nodig heeft in de dagelijkse strijd met de kwelduivels van het moderne leven (zoals Bill Gates, maar laat ik daar niet op in gaan.)

Tegenwind

Onbegrijpelijke pannes, onredelijke facturen, slopende personeelsbesprekingen, onbetamelijke belastingaanslagen en de gigantische bedragen die omgaan in de bouwsector, nu we  aan het bouwen zijn. Ik kan veel hebben, zo lang ik maar over mijn gedachten kan ordenen en in woorden omzetten. Belangrijk is daarbij dat zulks gelezen kan worden door bekenden of onbekenden, en dat er af en toe eens iemand reageert.

Dat maakt me bestand tegen zowat alles wat me de laatste weken en maanden is overkomen. Ik voel me als een vis in het water zolang ik dat mag blijven doen. We zullen maar hout vasthouden.

Besluit

De gewoonte elke dag een blogfragment en een dagboekbijdrage toe te voegen, zal ik proberen te blijven volhouden. Verder zal ik de komende maanden, dat neem ik me toch voor, vooral knutselen en schaven om het bestaande uit te puren en aantrekkelijker maken, voornamelijk met het oog op de toegankelijkheid van de informatie.