24. mei, 2013

Voornemens

Inwaartse groei

Het aantal foto’s is beperkt.

Ik zit er nog steeds tegen aan te hikken. Beetje belachelijk eigenlijk want alles samen mag ik 3300 foto’s opslaan. Dat is niet niks.

Wat tekst betreft is de ruimte wellicht zowat oneindig, en alleszins groter dan dat het allemaal zou kunnen opvullen in de jaren die me nog resten. Een oplossing zou er kunnen in bestaan dat ik alleen nog teksten schrijf zonder foto. Weg probleem Ik vrees echter dat dit de aantrekkelijkheid en dus ook bezoekersaantallen zou kunnen schaden. Het zou wellicht saai worden. Je leest op een scherm ook anders dan in een boek.

In een goed boek zou je door de plaatjes alleen maar afgeleid worden, maar op het internet ga je niet zo lang achter elkaar doorlezen. Dat verandert nu wel met de tablets, die je in de fauteuil kunt lezen, maar velen lezen nog op het computerscherm.

Wens

Uiteindelijk wil ik graag gelezen worden, hoe meer hoe beter. Het feit dat je er een plaatje naast kunt zetten, zorgt vermoedelijk ervoor dat het leuker wordt om te klikken, en dat er bijgevolg meer geklikt wordt. Dat is de enige kwantitatieve waardemeter waarover we beschikken. Daarnaast zijn er ook heel wat inhoudelijke reacties, die altijd welkom zijn.

De voorlopige oplossing  bestaat er in dat we enkele pagina’s in hun geheel gaan slopen.

Jammer maar helaas. Hopelijk komt dit het soortelijk gewicht van de website ten goede.

Wat veel foto’s heeft gevreten de afgelopen maanden, is de wekelijkse nieuwsbrief. Een voorpagina, een diashow van vijf, drie kolommen met elk een foto. Illustratie bij het editoriaal. Je komt gemakkelijk aan tien foto’s per nummer.

Einde

Ik denk dat ik er mee ga stoppen een wekelijkse nieuwsbrief te sturen. Voortaan doe ik dat misschien allen op onregelmatige tijdstippen, als er wat aan te kondigen is. Ik zou natuurlijk de oudere nieuwsbrieven ook kunnen opruimen, maar ik merk aan de kliktellers dat ze nog wel worden gelezen en dat houdt me tegen om daar veel in te gaan snoeien.

Besluit

Drieduizend driehonderd foto’s moet voldoende zijn om de website te illustreren. Bovendien  blijven op die manier de kosten onder controle, daar er voor elke uitbreiding die we hebben gedaan extra betaald diende te worden. De nieuwsbrief zal niet langer wekelijks verschijnen.