22. mei, 2013

Grenzen aan de groei

Horizon

Verbijsterd stel ik vast dat er een bovengrens is aan het aantal foto’s die de website kan hebben.

Ik zit nu  blijkbaar aan 3300 foto’s die ik naar de website opgeladen heb en meer mag niet van de bazen van 123 website. Ik ben behoorlijk van de kaart door die ontdekking. Ik zit aan het toegelaten maximum en ik kan geen ruimte meer bijkopen. Flauw, maar het zet met het aan het denken. Ik zal daar iets moeten mee doen.

Opruiming

Deze website is altijd maar blijven groeien zonder ooit te krimpen. Ik kan namelijk niets weggooien. Ik vind dat heel moeilijk om te gaan schrappen. Nu ben ik wel verplicht om nog een beetje plaats te winnen, maar het gaat niet van harte.

Ik ben nu begonnen het foto-album op te ruimen. Dat is nog gemakkelijk want het gaat om veel foto’s zonder tekst, zodat ik veel ruimte win, zonder veel proza te verliezen. Wat moeilijk is voor mij is geschreven tekst op te geven.

Kill your darlings. Je schiet maar op door ook weg te snijden, en vaak gaat dat door merg en been, omdat je dikwijls net dat moet opgeven wat de grootste moeite heeft gekost.

Ik zal er mij moeten bij neerleggen, en steeds verder gaan in het opruimen, naarmate ik nog dingen aan deze site wens toe te voegen. Tekst toevoegen is trouwens geen probleem. Dat kan ik eindeloos blijven doen, zo lijkt het wel. 

Afbeeldingen

Het gaat om de foto’s. Daar zijn er te veel van. We moeten schrappen en daarom zijn de bloemen en insecten in het foto-album als eersten voor de bijl gegaan.

Het schept al wat ademruimte om tenminste het programma van vandaag te kunnen afwerken, maar het is natuurlijk ook geen definitieve oplossing voor het probleem.

Ik zal er me over bezinnen hoe ik dat verder ga aanpakken, maar het laat zich raden dat de website ooit afgesloten zal worden. Intussen zal de ontwikkeling er voornamelijk in bestaan dat we aan invulbouw moeten gaan doen.

Slotsom

Tot die tijd kunnen we proberen er voor te zorgen dat hij alleen nog maar beter wordt.

Dat zal heel wat koelbloedigheid vergen, om de mindere pagina’s te vegen in ruil voor betere, maar dan nog zal het gauw vol zijn. Het geeft te denken.