16. mrt, 2013

LOL

Ik kwam niet meer bij.

In een deuk gelegen daarnet, door toedoen van een anonieme wordfeud tegenstander, die ineens midden in de nacht een zet plaatste.

Ik denk dus van tiens, die is wakker en stuur hem een bericht: “The stars never sleep.” (David Bowie.) We spelen al weken tegen elkaar maar we weten weinig van elkander. Dat maakt het wel leuk. Het gaat om een spelletje maar er ontstaat toch altijd fataal ook iets van menselijke nieuwsgierigheid. Dat is niet tegen te houden.

Hij antwoordde, dat hij niet wilde gaan slapen maar dat hij ‘DB’ niet teleur wilde stellen, dus ik denk, kijk eens aan, een Bowiefan. Ik denk intussen wel dat het een hij moet zijn, al heb ik daar nog geen formeel bewijs van. Ik denk van mijn generatie, want ik heb al eens een keer gemaild dat ik van voor het concilie ben om mijn taalgebruik te verklaren, dat hij een beetje zeldzaam vond, toen ik Petoetje citeerde in het album de Rode Keizer van Nero en ettelijke keren meer in de serie: “Zo leerden de ketters maar zij doolden.”

Haereticos

Toen antwoordde hij dat hij ook niet veel jonger is of iets dergelijks. Ik heb niet goed kunnen vinden van wie het citaat oorspronkelijk is, van die ketters. Ik denk van Tertullianus, sla me dood als het niet waar is. Maar goed, net op dat ogenblik kan ik op het bord het woord ‘Gayer’ leggen.

Ik zou wel eens willen weten of het woord bestaat, zeg ik hem, tenminste toch in het woordenboek van de server.

‘Iemand die meer gay is dan iemand anders.’ ‘Gayst,’ bericht hij.

Waarop ik (zonder op te scheppenJ maar ik maak het hier wel een beetje mooier dan het was):

Zoals in ‘gayer dan ik bestaat niet. In naam van de Heilige Gayst.”

Stuip

Dat was het moment dat ik niet meer bijkwam, schaamteloos lachend om mijn eigen grap.

Waarop hij: “Eigenlijk dus een ander woord voor Paus. En die leven allemaal in een gay community. De cirkel is weer rond.” Lacht 

Ik weet ook dat het iemand die zich heeft laten uitschrijven uit de kerk. Dat vertelde ik al een paar dagen geleden trouwens, dit voor de mensen die een déjà vu ervaring aan het krijgen zijn. Het ligt niet aan u.

Het woord bleek ook te bestaan en het leverde vijf en twintig punten op.  Ik denk dat ik hier of daar een punt meer had kunnen halen, maar ik wilde het wel weten.

Nu weet ik het en ben ik uit mijn twijfel verlost. Tenminste als we het woordenboek van Wordfeud mogen geloven.

Conclusie

Ik mag er de gevolgtrekking uit onthouden: Je kunt gay zijn in de overtreffende trap. Het is niet zoals zwanger zijn, want dat ben je of dat ben je niet. Je kunt niet een beetje zwanger zijn, maar wel een beetje gay, of helemaal, en misschien iedereen wel een beetje en niemand helemaal. Moet allemaal kunnen, geen punt.

Schilderij: Sint-Sebastiaan van Sarraseni (zeventiende eeuw)