5. feb, 2013

After dinner

Chilling out

Ik moet even tot mijn positieven komen na een,diepgravend gesprek nog zo laat op de avond.

We hadden het over zwerfkeien en hoe de ene zwerfkei blijkbaar de andere zwerfkei tegenkomt, en hoe er na verloop van tijd weer een paar nieuwe zwerfkeitjes bij komen.

Zo is het verloop der dingen in een Darwiniaanse maatschappij waar we allemaal door elkaar scharrelen, elk gewapend met zijn eigen troeven en behept met zijn beperkingen.

We kunnen nu in dat vlak duchtig mee doen, en toch terzelfder tijd in een ander vlak daar boven uit te stijgen, met zingeving op basis van de literatuur.

Op weg naar het licht

Dat is wat we proberen te doen op deze site, het licht zoeken, en als we het vinden, het doorgeven naar anderen. Wie weet of het lukt. Zo af en toe misschien een beetje.

Door de blik op de meditatie te richten bijvoorbeeld, en op de ademhalingstechnieken.

Molinos ging wel heel ver in het loslaten van alle beperkingen en verplichtingen.

Het pure opgeven van elke band die de ziel beknelt, leidt tot de schat van innerlijke vrede en onuitputtelijk licht.

In elke ziel schuilt een bron van licht. In elke mens is zo een vlampit aanwezig. Dat is onze evangelische overtuiging. We moeten het licht in de anderen niet dempen, in de hoop dat van ons schitterender te laten schijnen. Nee integendeel, laat het licht in degenen die u omringen juist meer oplichten. Stel op prijs, moedig aan, spoor aan.

Hun licht zal in uw eigen licht weerkaatsen.

Lichtbron

Probeer een  bron van licht te zijn voor de anderen. Iedereen van ons kan dat proberen. Probeer gewoon het beste van jezelf te geven. Meestal gaan ze na een tijdje wel ontdooien en geven ze ook het beste van zichzelf terug. Tenzij je op foute mensen zou stoten.

Daar helpt geen licht tegen, en die zijn vol van duisternis.

We moeten niet boos op hen worden, maar alleen proberen ze zoveel mogelijk te ontzien en te vermijden.