2. mrt, 2016

Neenzeggend

Het was niet mijn bedoeling je gevoelens te kwetsen en sorry dat het wel is gebeurd toen ik mijn ongezouten mening over sommige Indische denkers heb gegeven. Je hebt het nu wel voldoende duidelijk gemaakt dat deze filosofen boven elke kritiek verheven zijn, net zoals het hindoeïsme in zijn geheel.

Ik kan alleen maar vaststellen dat je nu officieel een fanaticus, een kwezel en een fundamentalist bent geworden. Niet dat ik de maar triomfantelijk bij voel, wel integendeel. Ik maak er me zorgen over. Dit zit niet snor.

Volgens mij heb ik niets gezegd of geschreven dat jou voortdurende verbale misbruik wettigt. Ik deel je belangstelling in ‘neti-neti’ en de apofatische theologie die op allerlei punten bij elkaar aanleunen. Ik heb er echter geen zin meer in allerlei scheldwoorden naar het hoofd geslingerd te krijgen en het doelwit te zijn van geschimp en smalende opmerkingen.

Verder ben ik er meer mee bezig. Wat me nog de meeste zorgen baart is je geestelijke gezondheidstoestand om de waarheid te spreken. Zo geweldig te keer gaan, zit niet in je natuur. Ik hoop dat je een uitweg vindt.