16. feb, 2016

Felicitaties

Gefeliciteerd met alle succes op sollicitatiegebied. Ik zou niet te snel iets aannemen als ik jou was, want er komt vast een heel mooi aanbod. Studentenbegeleiding lijkt me intussen echt geknipt voor jou. Menselijk contact en talen spreken, dat lijkt me wel jouw programma te zijn, voor een salaris dat aanvaardbaar is. Probeer er niet op achteruit te gaan, en toets het af met de belastingconsulent, voordat je iets tekent. Het is misschien beter te wachten tot 2016. Je moet aan alles denken en op het einde een beslissing nemen.

Van het kinderfront alleen maar goed nieuws, zie ik. Ik vind het altijd weer fantastisch, wat je daar over vertelt. Ik denk dat je veel licht in het leven van die mensen brengt en dat je dat vooral zou moeten kunnen blijven doen. Jij wil zo graag geven, en dat kun je daar doen. Je moet maar eens een project in je hoofd maken waarin je beide kunt verzoenen, financiële zekerheid enerzijds, en je zorggevoel anderzijds.  En je persoonlijke ontplooiing daartussen, want dat moet altijd het hoofddoel zijn.

Het is eigenlijk geweldig hoe het verhaal zich hier ontvouwt van iemand die allerlei manieren vindt om zich uit te leven na jarenlang in een carcan te hebben gezeten.

Smijt je maar, en geef je telkens weer. Heel goed, een bank vooruit en doe zo verder. Ik ben heel blij dat je zo gelukkig bent, dat je dat kunt uitstralen en dat je dat licht aan anderen kunt meegeven. Het is een zeldzame gave die je hebt, die we moeten koesteren en handhaven.