11. nov, 2012

Klasserestaurant

Tasso

Een genoeglijke avond beleefd in Tasso, het klasserestaurant dat gevestigd is in de gebouwen van Thurn en Taxis.

Het gebouw op zich is de moeite van het vermelden waard. Er zijn handelaars gevestigd en er worden allerlei evenementen georganiseerd. Ze hebben een aantrekkelijke website, waarvan de link vermeld is in de blog van vandaag.

Wildmenu

Het restaurant streeft er naar een ster binnen te halen en het komt wel in de buurt.

We namen het wildmenu dat bestond uit raviolis van fazant met wilde paddenstoelen, hazenrug met garnituur en een dessert van twee gestoofde peertjes.

Er werd een glas wijn bij geserveerd en je moest geen dure wijnen bestellen. Het geheel voor een ronde prijs van 42 € per persoon. Een faire prijs voor wat je kreeg.

We kregen een gratis amuse-gueule van geroosterde polenta met een tikje guacamoleschuim. Lekker. Elk onderdeel was lekker, vers en beetklaar. Niets op aan te merken, van geen van de vier aanwezigen.

De porties zijn niet groot en de wijn is niet overvloedig zodat de maaltijd niet zo zwaar was als je mocht vrezen bij een wildmenu. Het is er de tijd van het jaar voor en vroeger was dat meestal tamelijk zwaar om eten.

Nouvelle cuisine

In Tasso mag je spreken van een nouvelle cuisine aanpak, al is dat een beetje belegen term aan het worden. Ik ben oud genoeg om de de tijd nog te herinneren dat nouvelle cuisine nog nieuw was. Ik denk dat het idee toch al dertig jaar meegaat.

Maar goed het werkt wel en in plaats van een halve fazant te verslinden met een kamerbrede saus eroverheen, krijg je hier een paar schilfers van een vogel die zich voor de hele zaal zal hebben gegeven.

De hazenrug werd gefileerd opgediend met een garnituur van twee warme kastanjes, veenbessen op een appelschijfje, een likje saus en een aardappelwafeltje. Allemaal toch evenwichtig en mooi gepresenteerd.

Decor

Het decor is zeer aangenaam. Er was geen geluidsoverlast, de tafels staan ver genoeg van elkaar en je zit gerieflijk. Het is een designomgeving met veel zwart en redelijk donker, wat voor een restaurant wel werkt omdat het de intimiteit verhoogt.

We gingen uiteindelijk buiten aperitief en water meegerekend op 54 euro per persoon. Het is zijn geld waard, vonden we en het was een geslaagde avond.