16. okt, 2012

Heerser over het Heelal

Het is allemaal in scherts bedoeld, moet ik er nu wel eerst nog bij zeggen, voor het geval dat iemand het serieus zou gaan nemen.

 

Carla van de Naftpomp vraagt  zich af wat er dan zo staat te gebeuren tegen mijn pensioen om dat ik het daar een paar keer over had. Het is heel simpel en zo evident dat ik gewoon vergeten ben het uit te leggen. Stom van mij.

 

Het valt eigenlijk uiteen in twee doelstellingen, die niet tegelijkertijd aan bod kunnen komen, omdat ze onderling onverenigbaar zijn, en die ik daarom dus in volgorde wil afleggen, te beginnen met heerser over het heelal voor mijn pensioen, en de menselijke natuur ontstijgen erna en te vergeestelijken om het moeilijkste tot op het laatste te bewaren.

 

Oorspronkelijk stond daar vergoddelijken in plaats van vergeestelijken maar dat leidt tot veel misverstanden omdat zoveel mensen rare voorstellingen hebben bij het godsbegrip. Het schept allerlei misverstanden en godloze mensen zouden zich uitgesloten kunnen voelen.

 

Voor een goed begrip: godloze is niet hetzelfde als goddeloze, want dat laatste woord heeft een negatieve bijklank en doet denken aan mensen die god noch gebod respecteren.  Nee het gaat hier gewoon om mensen die het liever zonder God willen stellen, wat iets heel anders is;

 

De datum van mijn pensioen is afhankelijk van mijn geboortedatum en is door de Belgische staat op 65 vastgelegd. In de praktijk komen we dus uit op 15 mei 2021. Tegen dan zou ik toch al baas moeten zijn van het universum, anders geef ik het op.

Voilà zo simpel kunnen de dingen zijn voor mijn simpele boerenverstand.

Je moet eerst je prioriteiten op orde stellen, vervolgens doelstellingen afzetten tegen een tijdslat, en die doelstellingen dan een voor een realiseren.

Daarom is het beter in deze fase nog niet uit te pakken met dat god worden en zo, aangezien dit pas na het pensioen zal gebeuren wat nog een jaar of tien overlaat.