6. okt, 2012

Woordspelletje

Mijn zus heeft me aan de wordfeud gebracht en het dreigt een nieuwe verslaving te worden.

Het is scrabble hoewel een tikje anders, maar het voornaamste is dat je het speelt tegen bekende of onbekende tegenstrevers, op de ogenblikken dat je daar voor kiest. Je plaatst een zet en je wacht dan tot de tegenzet binnenkomt.

Dat kan tot maximaal drie dagen duren. Dat maakt dat er geen tijdsdruk is en dat  vind ik puik. Ik hou niet van spelletjes met tijdsdruk omdat ze het stressniveau verhogen in plaats van het te verlagen.

Alles samen werk ik nog steeds in een stresserend beroep en dan zoek je niet naar stresserende spelletjes. Iedereen moet daar zelf maar in kiezen. Hoe dan ook is het puzzelen met woorden iets waar ik goed in ben.

Het genoegen is heel groot als je een uitzonderlijk mooi woord kunt leggen zoals ''aforisme'. Als je de zeven letters opgebruikt dan krijg je een bonus van veertig punten. Dat tikt lekker aan. Het spel is afgelopen als de letters op zijn en degene met de meeste punten wint.

En ik win heel graag. Verliezen is vreselijk. Maar altijd winnen is ook niet spannend. Het is dan ook zaak tegenstrevers te vinden van gelijke sterkte. Als de krachten gelijk verdeeld zijn komt er meer spanning in het spel.

Voor wie het wil proberen: het spel is gratis en gemakkelijk te downloaden. Mijn alias is kardinaalarnulf. Ook een groot voordeel is dat er een sociale kant aan vastzit. Je speelt niet alleen. Er ontstaat door een mysterieuze wet van de natuur altijd een menselijke relatie op een of andere manier, zeker als je een tegenspeler hebt gevonden die moeilijk te verslaan is.

De app biedt de mogelijkheid korte tekstboodschappen door te sturen met commentaren of om te danken bijvoorbeeld, wat de sociale interactie bevordert.