28. sep, 2012

Intolerantie

Mijn neef ziet dat niet zo gebeuren, dat moslimpesten waar ik het over had gisteren.

Ik zie dat overal, wellicht omdat ik zelf in een moslimfamilie leeft, maar je kan toch niet ontkennen dat het de laatste vijf à tien jaar heel gortig is geworden, wat voor onzin er al niet wordt verkocht over de Islam en de moslims.

En dat soms heel extreem, ik denk maar even aan Geert Wilders in Nederland, horresco referens. Die mag zomaar kwetsen en beledigen dat het geen naam meer heeft. Er is geen enkele gemeenschap behalve de moslims die zich dergelijke vuige aantijgingen moet laten welgevallen, daar blijf ik bij.

Hier bij ons zitten wel veel langer dan Wilders met het Vlaams Belang. Dat wordt nu leeggezogen door de NVA van Bart De Wever. De Nationale Volks Armee noem ik dat altijd naar de officiële naam van het leger van de DDR. Een staat die veel langer dan het Westen etnisch homogeen is gebleven, niet dat de samenleving daarom succesvoller was, want ze is nu verdwenen.

Nu komt daar nog een video in Amerika bij, en de Franse cartoons en voordien al de Deense cartoons. Het moet wellicht kunnen in het raam van de vrije meningsuiting maar het kwetst wel, en als je systematisch gaat kwetsen, dan gaat dat vroeg of laat pijn doen. En dan krijg je onberekenbare reacties.

Nu kunnen wij wel zeggen: die moslims moeten maar eens stoppen met flauw doen, en zo gauw net als ons worden. Of anders maar terug met de tsjoekie tsjoekie stoomboot naar het takki takki oerwoud, om met Reve te spreken. Terug naar eigen land. In de praktijk is dat niet zo gemakkelijk.

Om de Moslims te overtuigen dat ze het fout hebben, zouden we anderhalf miljard mensen dag en nacht met agitpropmethoden moeten kunnen bestoken, wat ondoenbaar is want niemand heeft zoveel middelen. En om ze in hun landen op te sluiten is het ook al te laat, want ze zitten overal.

Dus blijft er alleen maar als optie over dat we zullen moeten gaan samenleven, goedschiks of kwaadschiks, en dan helpt het niet dat er autochtone blanke mannen zijn die vinden dat ze de vrije meningsuiting op die manier moeten gaan bewijzen, en mensen kwetsen die daar pijn van hebben.

Wat verbijstert is niet zozeer die verschijnselen zelf, zoals Geert Wilders, de cartoons, de video’s, maar wel de tolerantie bij ons, in onze landen, voor dergelijke uitingen. Dat wij door stilzwijgendheid of heimelijk instemmen de ruimte geven aan dat soort lieden, zonder dat iemand hen terecht kan wijzen.