1. jul, 2012

Letizia Pitigliani

Van een tante, niet mijn tante maar een tante van mijn dochter kreeg ik een kunstboek cadeau, omtrent een schilder waar ik nooit van gehoord had: Letizia Pitigliani, geboren in Italië in 1935 in Romen, en in 1938 met haar Joodse familie naar New York verkast.

Wat heeft die vrouw mooie dingen gemaakt. Zowel portretten, als landschappen, stadszichten, ballons en vooral boten en schepen. Er zijn ook enkele beelden bij die in hun surrealisme aan Magritte doen denken.

Ze kreeg blijkbaar opdrachten van het New Yorkse havenbedrijf, want ze ontwierp een aantal posters die hiermee te maken hebben zoals het beeld op de afbeelding hier weergegeven. Het valt misschien een beetje klein uit, maar het geeft toch een idee.

Ik vind het altijd een mooi cadeau als iemand met iets aan komt zetten wat je nog nooit had gezien van iemand van wie je nog nooit had gehoord. Bovendien kreeg ik er ook nog een verhaal bij omtrent de symboliek van het werk. Ik kan het hier niet navertellen, maar het was werkelijk interessant.