20. dec, 2011

Viva! Opera

Mooi operaprogramma gisteren in de historische abtswoning van de abdij van Dieleghem in Jette, onder het motto 'Viva! Opera'

Veronika Iltchenko begeleidde er drie professionele operazangers doorheen een programma dat enkele klassiekers uit voornamelijk Italiaanse opera's, Carmen van Bizet niet te na gesproken. De Burgemeester Neyberghzaal was iets te klein voor de krachtige klavieraanslag en de geschoolde stemmen.

Ik smolt helemaal weg bij Donizetti, Rossini, Puccini, Verdi etc. Mi chiamano Mimi. Ik kan er niets aan doen. Ik was er echt kapot van. Het was allemaal op een uur beklonken in een sneltreinvaart door een tien of twaalf aria's. Hemels.

Bedankt gemeente Jette en Wim van Breusegem voor het organiseren. Zoiets kan toch maar mooi in Brussel dat je voor geen geld een zondagmiddagconcert meemaakt, met nog een glas bubbels erna, inbegrepen in de prijs van tien euro per volwassene niet gepensioneerde.

Bedankt ook Veronika, die aan de piano een heel orkest aan klanken weet te ontlokken. Die vrouw kan het. All round pianiste met kracht en precisie.