22. feb, 2013

Molensteen

Maar nu volgt er een dreigend woord.

“Een ieder die deze kleinen tot zonde verleidt, het zou beter voor hem zijn, dat een molensteen om zijn hals was gehangen en hij verzwolgen was in de diepe zee.”

Je gedrag mag geen hindernis worden voor het geloven van kinderen. Versper de weg van het geloof niet voor de kinderen. Omdat het koninkrijk voor de kinderen is en voor de volwassen die als een kind willen worden, omdat die kinderen in het centrum van Gods verlossingsplan staan, daarom is het de ergste misdaad om die kleintjes tot zonde te verleiden.

Breng de kleintjes niet ten val, op het zondige pad, verleidt ze niet tot zonde en ongeloof, want dan belemmer je hun ingang in het hemelrijk. Wie kinderen op de weg van ongeloof leidt, normloos gedrag propageert, gedrag dat tegen God ingaat, die zou beter de verdrinkingsdood kunnen sterven.

Zo’n verdrinkingsdood is nog beter te verkiezen dan Gods oordeel over hem die kleintjes tot ongeloof brengt. Wie kleintjes tot zonde verleidt ontvangt helse verdoemenis. Als vaders kleintjes seksueel misbruiken zijn ze een struikelblok voor kleintjes. Een belemmering in hun beleving.

Bron: www.bedehuis.nl