6. okt, 2015

Linkse mongool

Mijn goede neef Hans vat het heel goed samen: “niet reageren is toegeven, is niet deelnemen aan het debat, is zwijgen, is niet ok denk ik dan.” Om die reden voelde hij plots de behoefte, op een tweet te reageren. “Asielzoekers weigeren hun sociale woning netjes achter te laten”.
Hij vond dat zo een domme tittel, die alleen de bedoeling had om de gemoederen nog wat meer op te doen laaien.
Hij reageerde daarop dat “oerdegelijke Vlaamse gezinnen allicht steeds h...un OCMW woning netjes achter lieten.” Hij sprak zich niet eens uit over de mogelijkheid “dat het bewuste huis misschien niet netjes was in de eerste plaats?” Laat staan dat het wellicht om één gezin ging en dat dus “de term vluchtelingen, in het meervoud, een zware veralgemening zou kunnen zijn.”
Al heel snel kwam daar de reactie: “linkse mongool.” Alsof het een besloten rechts clubje betrof, waar je met stront mag gooien, maar het moet dan wel stront van de juiste vorm zijn. “Walgelijk vond ik die reacties. Een vriend van me en ik zelf hebben nog een paar reacties geplaatst, maar dan begreep ik plots dat die mensen niet willen horen over de feiten, dat zij niet in debat wensen te gaan, dat zij haast op creationistische wijze overtuigd zijn van hun gelijk. Zelfs als je hen mathematisch kan aantonen dat hun argumenten geen steek houden, dan nog zal er uitspraak volgen waar je broek van af zakt.”