27. mrt, 2015

Mazzel

Als ik het even over mezelf mag hebben: ik ben een christelijk-islamitische humanist. Voordien was ik een ex-katholiek, nu herstellend. Ik vind de nieuwe attitude stukken beter.

Het woord humanist heeft echter verschillende betekenissen en het is in Vlaanderen vaak gelijkgesteld met de vrijzinnigheid. Voor mij is dat niet hetzelfde.

Als humanist vind ik dat de menselijke persoon ontzag en eerbied opeist, als geen ander wezen op aarde. Het is een standpunt waarin iedereen, van elk geloof ook afkomstig, zich kan in vinden. Het is de gouden regel.  Ik ben daar nu juist de afgelopen dagen in mijn dagboek over bezig geweest en ik ben er nog vol van. Vandaar dat het misschien overloopt.

Ik kan me heel goed verplaatsen in jouw standpunt, dat bijzonder aardig is voor de wereld. Maar je bent gewoon een aardige meid. Nou nee, niet zo gewoon. Een rotverwende mazzelmeid. Een vrouw, een huis, een auto en een kind. Hier zijn de sleutels, mevrouw. Nee echt, ik wil je gevoelens niet kwetsen, maar ik zit er wel bij te monkelen.