26. mrt, 2015

Balkan

Dat ontbrak er nog maar aan dat je Albanië gaat bekeren. Het lijkt me ver genoeg om je kop leeg te maken. Gewoon dag per dag door het leven struinen en elke dag een praktisch probleem oplossen, zoals die op reis door een avontuurlijk land stelselmatig optreden.

Iedereen kan mediteren, en iedereen doet het wel eens zonder het te weten. Je kunt het bevorderen door meditatietechnieken toe te passen. Die zijn verkrijgbaar bij de vleet. Er zit veel rommel tussen. Ik heb veel gehad aan de methode van Jacobson. Gemakkelijk aan te leren en je hebt het zo onder de knie, en er zit geen pakket metafysica aan vast. Geen adders onder het gras met geloof en zo. Het is puur gebaseerd op ademhaling en spierspanning.

Ademhaling is de grond van alles.

Iets waar ik ook veel aan heb gehad, lang geleden is ‘The lazy man’s guide to enlightenment.’ Van Thaddeus Golas.

Je moet denken van: godzijdank dat ik hier nu ben. Ik, hier en nu.

De verlichting is de vrucht van de meditatie. Op een bepaald ogenblik vallen alle stukjes van de puzzel samen en zie je het licht. Je moet daar niets voor doen, behalve het toelaten. Op zoek gaan naar de stilte in je hart en contact maken met de diepste grond van je wezen.

Indien je gelovig bent, de lieve God elke dag danken voor de nieuwe morgen die Hij voor je schept.

Je bent een goed kind en een beetje als mijn dochter. We kunnen eventueel bellen tijdens het weekend als je daar een keer zin in hebt. Je gaat hier uit komen, ik beloof het je.