23. mrt, 2015

Je doet wat je doet

Ik ben opgelucht. Ze hebben iemand gevonden die wellicht beter voor hen is. Het zou jammer geweest zijn als het avontuur al meteen afgelopen was. Je zult de beker moeten leegdrinken. Geen gemakkelijkheidsoplossing maar dieptereiniging. Een sabbatjaar nemen en een opleiding doen.  Dat staat heel goed op je cv. Intussen helemaal opgaan in je vrijwilligerswerk en je eens helemaal smijten. Er komen vast moeilijke dagen, en er komen nederlagen, maar je leeft tot in de toppen van je vingers. Je zult later eraan terugdenken als het mooiste jaar in je leven.

 

Mens, je hebt jaren onder de domper van een nine to five job gezeten. Heb je even vrij, nou geniet er dan maar van. Nu eerst vakantie nemen met je petekind en je helemaal daarin gooien. Dat is het geheim: in alles wat je doet, alleen maar dat doen, wat je aan het doen bent. Niks anders. Weer leren een ding per keer te doen en niet vijf dingen tegelijk. Dompel je onder in elk moment en al die momenten samen maken een dag.

 

Ik weet zeker dat je weer werk vindt, maar eerst gaan we eens aan jou werken. Niet meer maar minder doen. Dat is de les die je moet leren.