16. mrt, 2015

Opleiding

Net als die mevrouw die je noemt, zit ik heimelijk te hopen dat het niet zo een vaart loopt met dat solliciteren. Het zou ergens wel jammer zijn als je al meteen zou beginnen met werken zoals je zolang hebt gedaan, maar goed, het is waarschijnlijk wat je zelf het liefste wilt, en zo moet dat zijn, dat je je eigen keuzes maakt. Je kunt advies inwinnen maar als puntje bij paaltje komt, moet je toch zelf beslissen. Ik hoop alleen maar dat je kiest voor iets waarbij je er niet op achteruit gaat, maar integendeel vooruit in termen van comfort, levenskwaliteit en zinvolle invulling van je tijd. Kies dus niet voor iets waar je zelf niet beter van wordt.

Zou je niet een cursus management doen of zo. Ik zou het uiterst zinvol vinden dat je op dit moment iets aan je curriculum doet door een of andere opleiding te volgen op niveau. L. heeft een opleiding gedaan om leidinggevende in een crèche te zijn, en dat heeft haar veel goed gedaan. Ik zie u zeer goed zo een werk doen. Het heeft met zorg te maken het vergt administratieve kwaliteiten etc. Ik denk wel dat jij leiding zou  kunnen geven.

Misschien is dat een idee: een jaar opleiding volgen en het solliciteren even stilleggen. Je zou zoveel kunnen zijn: gids en onthaal bijvoorbeeld, om weer iets anders te noemen. Neem alvast je tijd om een goede keuze te maken.