10. mrt, 2015

Papieren

Heel leuk te lezen wat je daar allemaal doet met die moeders en die kinderen. Ik vind het prachtig. Ik heb altijd gevonden dat je een vorm van licht uitstraalt, omdat je blijdschap om je heen verspreidt, gewoon door je manier van zijn en doen. Heel goed dat je dit voor deze mensen weet op te brengen. Ik weet zeker dat het voor sommigen een verschil zal uitmaken.

We hebben geen idee van de angsten die sommige van deze mensen uit moeten staan, die vaak in barre omstandigheden uit hun eigen land zijn moeten vluchten. We kunnen proberen daar wat vriendelijkheid en respect tegenover te stellen. We kunnen niet alle onrecht herstellen, daarvoor is er te veel van. Maar we kunnen toch proberen af en toe iets goed te doen waar zoveel kwaad heerst.

Het is heel goed dat jou dit overkomt en ik zou er me maar aan overgeven als ik jou was. Je hebt zoveel liefde en affectie in je zitten en nu krijg je eens mooi de gelegenheid daar iets mee te doen.

Als huisarts ben ik veel bezig met die papieren. We moeten er constant voor zorgen dat iedereen de juiste papieren kan voorleggen. Het is soms moeilijk te begrijpen voor mensen die uit een orale cultuur komen, dat het hier niet afhangt van woorden maar van data en stempels. Wij stellen onze kennis en ervaring ter beschikking aan degenen die het nodig hebben en die soms door de bomen het bos niet meer zien.

Benieuwd wat het allemaal wordt met het solliciteren, maar ik zou soms bijna durven wensen dat het niet te vlug verloopt, zodat je nog de gelegenheid hebt deze kant van je persoonlijkheid verder te exploreren. Goed dat je meedoet voor die examens. Een Europese job zou je wel liggen, met interessante fiscale voordelen. Misschien komt daar iets uit.

Blijven doordoen en hopelijk mag je daar nog veel van genieten, van alles wat nu gebeurt. Het maakt het leven spannend en je weet nooit wat er nog uit de bus komt.