27. feb, 2015

Mind my words!

Angst is het gevolg van onzekerheid. Onze angsten zijn niet altijd proper. Ik denk dat elk van beiden in het stel al haar emoties zal moeten doorworstelen. Rien ne se perd et rien ne se crée. Er komt niets bij en er gaat niets verloren in het heelal. Wat de ene vandaag meer geeft, zal hij of zij later meer ontvangen. Dat is de hele uitdaging van het huwelijk. Nu eens heeft de ene het moeilijker, en dan weer de andere. Nu zit jij even in de schopstoel en op tijd en stond zal het je wederhelft zijn.

We kunnen dat niet allemaal op een apothekersschaaltje afwegen. In plaats van ons af te vragen of we benadeeld zijn zouden we ons beter vrolijk stemmen met het idee, dat we deel uitmaken van een fantastisch avontuur, dat elke dag nieuws gaat brengen voor de rest van je dagen. A chaque jour suffit sa peine.

Ik zou maar al een plaats in de crèche reserveren, want tegenwoordig moet je daar vroeg aan beginnen. Jullie moeten natuurlijk allebei doorgaan met de carrière, en elkaar zo goed mogelijk aflossen in de dagelijkse wedren tegen de tijd.