23. feb, 2015

Vrucht

Het ongeboren kind is een indringer, die op termijn niet zonder gevolgen kan blijven voor de partnerrelatie, of het huwelijk. Het kind leidt de aandacht van de moeder voor de vader af, en wellicht ook omgekeerd. Dat zal gelijkaardig zijn voor een vader of een meemoeder. Bovendien heb jij er geen genetische band mee, aangezien het om donorsperma gaat. Er zijn dus een paar handicaps te overwinnen. Het is desondanks een race die je samen moet lopen, al heeft de ene een lengte voorsprong op de andere. Helemaal gelijk zal het allemaal nooit zijn.

“Als ’t kindje binnenkomt, juicht heel het huisgezin.”

De werkelijkheid is niet opgetrokken uit tegelspreuken. In de realiteit van elke dag is het kind ook een indringer die de verhoudingen komt verstoren en daarom een dreiging vormt.

We moeten daar nu geordend en gepland tegen aan, en een project vormen dat we dan onderdeel per onderdeel kunnen afwerken.

Het eerste wat we nu moeten hebben is een paar nachten slaap. Dan zal de slaappil wel voor een keer heil brengen. Maak er geen gewoonte van. Geen alcohol ervoor drinken.