6. feb, 2015

Hart

Bedankt voor je reactie. Ik vind het heel goed dat je voor de liefde kiest, als je de kans krijgt. Ik hoop dat je in Zuid-Afrika een gevoel van thuiskomen mag ervaren na een lange odyssee.

Dat maakt alles in zekere zin zinvol. Niet dat het alle pech wegneemt, maar je bent door het lijden zo gelouterd, dat je het belang van elkaar graag zien op zijn juiste waarde inschat, want het is immers het enige wat telt.

Je bent iemand die heel veel liefde en tederheid kan geven, zoals ik heb mogen ervaren. Ik heb je daar niet altijd tijdig in erkend, maar ik mag het nu wel zeggen.

Als zij iemand is die jou een gevoel van rust en geborgenheid kan geven, dan zou ik zeker toehappen. Ik denk, met alle respect en zonder te willen kwetsen, dat je in het verleden behoorlijk beschadigd bent en dan heb je iemand nodig met een gouden hart om daar bovenuit te stijgen. Een die net zo gevoelig is als jij.

Iemand die eerbied heeft voor de kwetsbaarheid. Want alles van waarde is weerloos zegt Lucebert. Uit wat je over haar vertelt, kan ik opmaken dat ze zelf ook door het lijden gelouterd is en dat schept een band. Mensen die door de hel zijn gegaan, zijn interessanter dan degenen die nooit geleden hebben. Dat zul je altijd zien.

Zie maar dat je een keiharde advocaat neemt die geen enkel cadeau geeft aan die vreselijke mensen van de industrie, en die beste deal in de wacht sleept. Geen compassie. We only do it for the money.

Ik kijk er naar uit meer te vernemen, in de hoop dat je je helemaal kunt ontplooien en vrede en geluk vinden. Ik ben er alvast  van overtuigd, alleen al omdat je dat echt wel verdient.