24. jan, 2015

Geld

Goed nieuws dat er perspectieven zijn en dingen om naar uit te kijken. Je wordt wellicht gek van het nietsdoen met je actieve ingesteldheid. Toch is het iets wat je ook moet leren. Er zijn momenten in ons leven dat we gewoon mogen zijn, ‘er zijn,’ en dat we niets hoeven te doen of te hebben.

We gaan die mooie momenten vaak verknallen door schuldgevoelens en een niet aflatend gevoel van inwendige onrust, maar eigenlijk is dat niet nodig. Je kunt gewoon ook proberen af en toe ook eens bewust van de momenten van leegte en niets doen te genieten.

Het is vaak op dergelijke momenten of net er na dat we tot nieuwe inzichten en ingevingen komen. Als we onze ware ingevingen volgen komen we dichterbij onszelf terecht, en worden we meer ons zelf en dat is heel goed voor het psychisch evenwicht.

Juist omdat geld voor u niet belangrijk is, en ik kan u daarin goed volgen, is het nodig zich door de juiste mensen bij te laten staan. Maar je moet er wel op letten dat het goed geregeld wordt.

Geld is een middel om andere dingen te kunnen doen. Als het er is, hoeven we er niet aan te denken en kunnen we ons de luxe permitteren geld niet belangrijk te vinden, maar als het er niet is, dan wordt het pas belangrijk, omdat we dan vaststellen dat we onze stabiliteit kwijt geraken.