20. jan, 2015

MIcro-uitgeven

Veel dank voor uw uitgebreide en zeer informatieve e-mail en voor de belangstelling. Ik ben zeer geïnteresseerd in het verder opvolgen van deze piste. Het concept van publishing on demand biedt wellicht een oplossing voor mijn noden.

Mijn bedoeling is gelezen te worden. Daarom heb ik ooit romans geschreven. Toen bleek dat dit niet meer kon, ben ik twintig jaar lang door de woestijn gegaan, tenminste zo voelde dat aan. Het is pas met de website, die ik nu opvoer sinds pakweg 2011, dat ik opnieuw het gevoel heb gekregen dat schrijven zin heeft, omdat er weer een publiek is.

Ik heb lezers en daar is het om te doen. Voorlopig voornamelijk op het computerscherm.

Als er nu een manier bestaat om af en toe iets op papier te krijgen zodat iemand anders het in boekvorm kan lezen, kan ik een nieuw segment ontsluiten, en hopelijk lezers aanspreken die ik nu niet bereik.

Het is me niet om het geld te doen, maar het is mooi dat het ook geen geld moet kosten. Ik ben onder de indruk van jullie aanpak en ik zie daar heel wat respect voor de tekst en voor de auteur. Ik vind het een heel mooie manier van ‘micro-uitgeven’ en het past bij mijn filosofie zoals ik die ook in de website toepas.

Los daarvan zie ik nu ook wel in dat het heel wat tijd zal vergen om een en ander praktisch te regelen. Ik werk nog altijd als huisarts en mijn schaarse overblijvende tijd besteed ik graag aan het schrijven zelf, en niet aan uitgeefbeslommeringen.

Ik kan de teksten persklaar afleveren, denk ik toch. Er mag altijd nog iemand naar kijken en alle feedback is welkom. Ik zou misschien met Molinos willen beginnen (de laatste ketter.)

Er is ook heel wat illustratiemateriaal bij. Dat vormt een kwestie apart, wat we daar mee doen. Als een boek gepubliceerd is en het blijkt mee te vallen, kunnen we aan een volgende beginnen.