15. jan, 2015

Outplacement

Het lijkt me best, de dingen op hun beloop te laten, en niets te ondernemen om sneller of trager te gaan, dan wat zich nu aan het afspelen is. Ik zou me echter niet het plezier van het reizen ontzeggen als ik jou was. Je kunt alles er wel omheen plannen zodat je hier geen kansen mist. Het loopt wel los met die outplacement. Die persoon heeft gelijk als ze stelt dat je pas moet beginnen zoeken als je weer helemaal de controle hebt. De tijd moet daar rijp voor zijn en er is geen enkele reden zich daarbij te haasten.

Iemand die zich zo honderd procent voor een taak heeft ingezet zoals jij, kan daar niet van de ene dag op de andere mee stoppen zonder allerlei nevenwerkingen te voelen. Dat moet zijn tijd hebben en die tijd heb je.

Je kunt op dit ogenblik wellicht veel meer verdienen door een degelijk fiscaal advies in te winnen anders is vadertje staat er mee weg. Er moet een manier bestaan om daaraan te ontkomen. Ik zie niet in waarom je dat niet zou gaan proberen. Daar moet je alleen maar heel nuchter en zakelijk in zijn.

L. is heel gedetermineerd op haar manier. Zij beslist zelf wel en ze zal er wel komen. Ik zal niets onverlet laten om haar te helpen haar droom waar te maken. Het enige wat voor mij telt is dat ze zich ontpopt tot een zelfstandige persoonlijkheid. Diploma en inkomen hebben maar belang in zoverre ze die autonomie vergemakkelijken. Ik zou niet graag dromen dat ze als vrouw afhankelijk zou moeten zijn van een man, of een vrouw voor mijn part. Het gaat niet om het gender aspect. Het gaat om het vermijden van foute verhoudingen, zoals ik die zelf in mijn leven ook heb meegemaakt.

Als ouder wil je je kind vaak een voorsprong gunnen in de wedloop van het leven, op basis van je eigen ervaringen. Ik denk dat dit alleen maar normaal is. Ik merk dat ik geen goede recente foto’s van haar heb. Ze wordt niet graag gefotografeerd. Misschien dat het dit weekend eens lukt. Ik zal proberen eraan te denken.