12. mrt, 2015

Lezersbrief

Aan: 'lezersbrieven@bdw.be'

Onderwerp: plaatstekort in Brusselse scholen

Graag wou ik reageren op het artikel van  Goele De Cort d.d.12 maart ’15 in verband met het plaatstekort in het Nederlandstalig onderwijs. 

De auteur klaagt terecht het tekort aan plaatsen aan in het Nederlandstalig kleuteronderwijs. Spijtig genoeg doet zij in dit artikel, misschien onbewust,  uitschijnen dat enkel mensen van allochtone origine slachtoffer zijn van dit wanbeleid. Het woord discriminatie is zelfs weer eens gevallen.

Niets is echter minder waar. Wijzelf wonen meer dan 30 jaar in het centrum en hebben altijd daar gewerkt als lerares in Mabo. Onze zoon woont bijna vanaf zijn geboorte in Brussel en als goede Vlamingen hebben wij trouw, in alle omstandigheden, onze taal verdedigd en  bij verkiezingen op Vlaamse politici gestemd. Nu onze kleinzoon klaar is voor de kleuterschool moeten wij constateren dat er voor hem geen plaats is in het Nederlandstalig Onderwijs en staan wij dus ook in de rij om op 6 plaatsen een weigeringsattest af te halen. En wat nu?!

Er zit dus niets anders op dan uren te pendelen naar Vlaanderen, in Vlaanderen te gaan wonen of hem in het Franstalig onderwijs in te schrijven.  Of misschien kunnen we onze kleinzoon op 1 september afleveren op de drempel van minister Crevits of de VGC zodat zij een oplossing kunnen vinden . Wat een wanbeleid! Dank u Brusselse politici  (meneer Vanhengel, mevrouw Grouwels ,meneer Smet en al uw illustere voorgangers) voor dit prachtig bestuur ten dienste van de Brusselse Vlamingen. Wij zullen het nooit vergeten!

 

Rita Moors/ Lucia Desmet

Arteveldestraat 29/9

1000 Brussel

02 511 77 16

desmoo@skynet.be