15. sep, 2014

Spijt

 

Naast de afgrond

Abdel is een innemende verschijning.

Abdel komt stoer over met zijn afgetraind lichaam en laat graag zijn gespierde armen uitkomen. Hij is een mooie man om naar te kijken, heel aardig en hoffelijk en tegemoetkomend. Charmant.

Persoonlijk vind ik hem heel aangenaam in de omgang. Wie weet wat er zou zijn gebeurd als ik hem in een vorig leven had ontmoet toen ik nog niet getrouwd was. Het is echter nooit tot enige flirt met die jongen gekomen, ook al omdat ik leerde hem kennen waar mijn echtgenoot bij was.

Ander leven

Dan ga je van twee kanten automatisch alle grendels dichtschuiven. Ik weet niet of ik hem anders niet aantrekkelijker had gevonden dan ik nu doe. Het is niet iets wat je wilt of beslist, maar veeleer zoals een genade die je overkomt.

Er is nooit een dubbelzinnigheid tussen ons geweest, en er zal er geen komen zolang mijn echtgenoot leeft. Tenminste zo voelt dat nu aan. Ik mag me wel de vraag stellen natuurlijk. Verder denk ik wel dat Abdel een uitstekende flirt in huis heeft en allerlei mannen om de vinger kan winden.

Voorbij de veertig gaat hij door met iets wat ik deed, tot ik er rond mijn dertigste mee stopte. Niet dat hij daarom verkeerd is, want je kunt daar toch geen leeftijd op plakken.

Innig

Ik ben veeleer blij met mijn evolutie, in die zin dat ik niet met hem zou willen ruilen. In mijn geval is er een hunker naar geborgenheid in een partnerrelatie. Voor het ogenblik, en ik tart wellicht de Goden door dit zomaar te verklaren, wordt die behoefte mooi ingevuld. Insjallah dat het zal mogen blijven duren.

Ik vermoed dat er in het leven van Abdel niet zoveel periodes aan te wijzen zijn die hij met een vaste partner heeft doorgebracht. Met Erwin heeft het toch nog wel acht maanden geduurd, wat volgens de Abdelse wiskunde al zeer lang is.

Voor Erwinse begrippen is dat echter kort, veel te kort. Hij had er zich iets anders bij voorgesteld, en dat is niet uitgekomen. Spijtig, en pijnlijk. Zeker voor iemand die uit een diep rouwproces komt, en die vele mooie jaren met een wonderbaarlijke man heeft gekend, zij het niet onder het zegel van het huwelijk en zonder uitsluiting van seksuele contacten met derden. Dat neemt niets van de intensiteit van die vorige relatie weg, maar het voegt wel verwachtingen aan de volgende relatie toe.