1. jun, 2014

Terug van weggeweest

Hoi iedereen

Het is met gemengde gevoelens dat ik weer aan het dagboek begin.

Zoals aangekondigd hebben we een maand lang de boeken toe gedaan, ter gelegenheid van onze verhuis naar Oost-Vlaanderen waar we nu wonen.

Het was een hele ervaring en we hebben het allemaal zonder veel kleerscheuren doorstaan. Ik had het nooit gedacht dat ik Brussel zou verlaten, en ik had me ingebeeld dat ik het appartement van de Ulensstraat zeer zou missen, maar dat is veel minder het geval. Mijn nieuwe omgeving eist alle aandacht op, zeker de eerste dagen als je nog onzeker naar de schakelaars moet zoeken, en zo lang de dingen die mee verhuisd zijn nog hun plaats moeten zoeken.

Rust

Het stof is gaan liggen.

Alles staat nu voorlopig op een aanvaardbare plaats, al valt er nog veel te doen. Vandaag zijn we pannen gaan kopen voor de inductiekookplaat. Onze tefalpannen die we hadden doen het niet en moeten weg. Ze begonnen toch sletig te worden en mijn wederhelft is van mening dat in een nieuwe keuken ook nieuwe pannen horen.

Het is begeesterend een nieuw huis te betreden dat ingericht moet worden. Ik zou daar uren over kunnen vertellen, maar het is niet echt het moment. Ik zou het veeleer over mijn gemengde gevoelens moeten hebben.

Ik besef dat ik in de toekomt niet meer zal kunnen wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan: elke dag het dagboek en de blog aanvullen, naast onderhoudswerkzaamheden, zodat de website alles samen wel veel tijd opeist.

Ik denk dat ik het kalmer aan moet doen. Ook niet te lange stukjes schrijven, en misschien niet elke dag maar vijf dagen op zeven of zo. Het zal een light versie worden, tenminste dat stel ik er me nu bij voor. Wie weet wat voor kanten het nog allemaal uitgaat.

Besluit

We zullen er toch nog maar wat bij doen, want ik miste het ook wel, die hele maand lang, dat gevoel van elke dag je ei kwijt te kunnen.