10. mrt, 2014

Betrouwbaar ongewenst

De ‘r' moet rollen.

Charlotte De Botere heeft boter op het hoofd.

Ik ken haar niet maar het mens stuurt me geregeld ongevraagde e-malberichten, waarin ze beweert, mijn betouwbare partner in vertalingen te zijn.  Let op het cursief.  Nu weet ik niet of Charlotte wel kan betouwen als er bij mij een vermoeden postvat, dat hier een letter ontbreekt, en dat het eigenlijk betrouwbare moet zijn.

Als zij straks in haar vertalingen dezelfde fouten gaat maken, dan deugt het niet. Ik heb nooit van Charlotte moeten hebben en haar e-mails gaan via de spamstofzuiger rechtstreeks de mand in. Het is nu heel toevallig dat ik er naar keek, lang genoeg om stil te staan bij de titel. En te zien dat daar een kennelijke schrijffout in staat.

Genoeg!

Het is toch godgeklaagd dat we de hele tijd zulke berichten moeten ontvangen die het postvak in vervuilen, en dan staan er nog fouten in ook.

Ik zit stilletjes te hopen dat iemand Charlotte De Botere ertoe brengt, ermee op te houden, mij deze weerzinwekkende berichten te sturen. Ik ben zelf ooit vertaler geweest en ik heb alle eerbied voor de stiel want ik weet hoe moeilijk het is alle letters van een lang woord zoals betrouwbaar volledig mooi na elkaar in de juiste volgorde uit te typen, met alle letters erin, zodat een bekend woord ontstaat dat eenvoudige jongens zoals ik kennen en begrijpen. Moeilijk zat. Ik heb daar alle begrip voor.

Zelf ga ik het niet doen. Ik heb besloten dat ik Charlotte maar beter niet zelf via e-mail kan benaderen, want dat loopt alleen maar uit op nog meer ongewenste e-mail, zoals de ervaring uit het verleden uitwijst. Intussen gaat ze rechtstreeks en betrouwbaar de spammand in met haar belachelijke aanbod.

De katten

Nee dan vertaal ik liever zelf. Baudelaire bijvoorbeeld, zie elders op deze website (onder Van Horen en Ziens)

Ik ben helemaal niet van plan vertalingen te bestellen want ik doe dat allemaal niet meer. Ik heb dat gedaan voor de industrie een aantal jaren, maar daar zijn we mee gestopt toen de prijzen instortten.

Op die manier heb ik twintig jaar geleden mijn herintrede in de huisartsgeneeskunde gedaan. Het is niet echt een zekere business, want er dagen steeds concurrenten op die beweren dat ze het goedkoper kunnen.

Ik kan me best voorstellen dat Charlotte radeloos op zoek is naar klanten. Misschien is er iets anders wat ze goed kan. Er is vast wel iets mogelijk. Iemand moet haar helpen, maar ik kan dat niet op mij nemen. Ik wil het liefst zoveel mogelijk verschoond blijven van al deze zinloze berichten waar ik niet zit op te wachten.

No Pub

Het is niet alleen Charlotte.

Ik vind dat de brievenbus, de telefoon en het e-mailverkeer vrij zouden moeten blijven van allerlei loftuitingen over penisvergroting of verzekering per kilometer, maandverbanden of darmyoghurt, maakt niet uit. Omdat schrijven en bellen via mijn persoonlijke adressen gebeuren, wil ik daar graag enige controle over behouden en weren wat ik schadelijk vind.

Als ik zit te surfen vind ik het nog redelijk normaal, dat is wat anders, dat je daar heel wat reclame tegenkomt. Het is normaal op commerciële televisiezenders die zich zodoende financieren om de uitzendingen mogelijk te maken. Er is ook publiciteit op de radio en daar zijn soms grappige spots bij Er zijn dus voldoende kanalen waar het wel kan, maar laat die overdaad aan nutteloze informatie niet mijn privésfeer overspoelen. Daarom gaat er zoveel mogelijk in de spammap.

Afbeelding:  Charlotte Russe van puddingclub.nl