5. jan, 2014

Derde roman

Alsem op het net

Het is zover.

We zijn er de afgelopen week in geslaagd de twee romans op het web te zetten die u nog te goed had.

Sprokkelmaand was al aangekondigd, maar in het websitemenu treft u onder ‘De Laatste Ketter’ voortaan nu ook ‘Alsem’ aan, gevolgd door ‘Sprokkelmaand.’

Daarmee staan de drie romans in chronologische volgorde wat betreft de datum van hun ontstaan.

De teksten staan op het web in de vorm die ze hadden toen ik ermee stopte eraan te werken, nu tien jaar geleden wat ‘Alsem’ betreft. Er zijn geen plaatjes bij en het is alleen maar tekst. Voor degenen die graag eens iets doorlezen.

Het is voor mij een mooie dag omdat de manuscripten in mijn (elektronische) laden lagen te verkommeren en die kriebel is me altijd blijven teisteren, dat gevoel, dat al die moeite voor niets is geweest, zolang er niemand is die het wil of kan lezen. Dat kunnen is nu opgelost, maar dat willen hangt alleen van u, de lezer, af.

Ik kan het alleen maar aanbieden, gratis en voor niets. Drie manuscripten die door de uitgeverijen geweigerd zijn met inbegrip van uitgeverij Manteau die op een gegeven ogenblik wel weer belangstelling had en verzocht het manuscript te herwerken, waarna toch een negatief oordeel volgde. Een gemiste kans en destijds een grote teleurstelling.

Dat alles is nu mooi voorbij, nu deze teksten, zij het enigszins in ruwe vorm, openbaar zijn gemaakt voor wie er van lust. Ik zou het allemaal nog eens kunnen fijn stellen wat titels en zo betreft maar de tijd zal me ontbreken. Het gevaar is te groot dat ik weer te veel ga veranderen en ik laat het nu maar zo.