2. jan, 2014

Beste Wensen!

Lieve mensen

Iedereen een jaar van ontdekking en zelfontplooiing toegewenst.

We zijn 2014 gestart met een paar haperingen. Dat komt door de nieuwe computer die heel wat tijd heeft gevergd om de informatie over te brengen en de instellingen juist te krijgen. Net op het ogenblik dat we dachten er mee klaar te zijn, hebben we het ongeluk nog een nieuwe versie van Windows neer te laden. Daar begon alles zowat opnieuw.

De hele computer moest prompt weer heropstarten en dat heeft een eeuwigheid geduurd. Ik zal niet zeggen dat ik op mijn nagels zat te bijten maar het scheelde niet veel. Ik had immers veel plannen voor vanavond nadat ik gisterennacht in radiostilte verkeerde. We zijn al twee januari, zo zat ik me te bedenken. Het wordt wat laat in het jaar om nog met nieuwjaarswensen te komen en een nieuw begin van de dagboekserie en de blog aan het brede publiek voor te stellen.

Relax

Ja, waar maak ik me druk over.

Een dag vroeger of later, wat maakt het allemaal uit? Het zal niet op een dag komen, maar enfin, het is toch typisch dat ik me er toch altijd weer over ga opwinden, als de computer met zo een flauwe en tijdrovende grap lapt.

Wat ik daardoor vanavond ook niet heb kunnen doen, is de e-mail sturen naar tante Dina, met nieuwjaarswensen en om haar te danken voor het toezenden van de dvd met een weerslag van haar groot feest voor haar zeventigste verjaardag. Ik heb me suf zitten zoeken naar haar e-mail adres.

Bij deze dan, en ik zou de e-mail al verstuurd hebben als ik er in geslaagd was de e-mailadressenlijst mee te nemen naar de nieuwe computer, quod non. Toen ik die van de iPhone wilde overnemen deed ik net het omgekeerd, en wiste ik wat ik nog had. Iets om sip van te worden. Net toen ik daar achter kwam begon de computer dus uitgebreid te heropstarten zodat ik er wel een beetje moedeloos van werd.

Feestsfeer

Zo zijn er nog wel een aantal dingen die hadden moeten gebeuren, en die niet gebeurd zijn, ondanks de vakantiedagen waarvan we dachten dat ze ons in staat zouden stellen een aantal klussen te klaren. Blijkbaar te veel voor de weinige dagen.

We herinneren ons gesprekken naast de kerstboom die ons bij zullen blijven. Wellicht de laatste kerstmis in Brussel want we verwachten de volgende in Vlaanderen te vieren. We aten te veel natuurlijk en we hadden genoeglijke donkere dagen die helemaal niet koud waren voor de tijd van het jaar.

Ik zal er wellicht de komende dagen inspiratie van op doen, als er zich geen andere gebeurtenissen voordoen die om aandacht vragen. We hebben in onze vorige bijdrage, de laatste van vorig jaar al min of meer uiteengezet waar het met deze website naartoe gaat.