Ik, Hanna Brems

Moin!

Mijn naam is Hanna Brems. Ik ben de eindredacteur en handige harry bij De voet van Pasquino. Ik fiets hier dagelijks rond op de website en pas aan wat er aan te passen valt. Soms moet ik een ei kwijt en schrijf ik een column.

Benieuwd naar een van zulke eieren?

You found the right place!

Veel leesplezier!

Blogposts van Hanna Brems

Blogposts Hanna Brems
Hanna

Zonnetje aan huis

Zonnetje aan huis   Of we nog eens langs de zonnetjes kunnen fietsen roep je voor je uit in de plakkerige lucht van de zomeravond Achter je fietst de ontvanger van je uitroep Ze antwoordt ja Je stopt met trappen om je scherpe bocht naar links te nemen ZOEF!...

Zon aan huis
Hanna

Gebakken vinger

Gebakken vinger Je doet de fijngesneden uitjes in de stoofpot. Ze sissen luid wanneer ze in de hete boter vallen. "SSSSSSS," zoals wanneer je de douche per ongeluk te warm zet en heet water op je hoofd plenst. “SSSSS, snel kouder zetten”. Net zoals het water van de...

Hanna

Rode stift

Rode stift Oma vraagt of ik een glas limonade wil. Ik zeg snel ja, zodat ze weer de keuken in verdwijnt en me alleen laat. Ze heeft de nieuwe stiften in de blikken doos gestopt, maar het zijn er van die soort die je in een plastic verpakking in de Aldi koopt en al...

Hanna

Takkiekakkie

Takkiekakkie Bron afbeelding: bruna.nl   Rondom mij staan vier dunne muren die volgekrabbeld werden met stift, potlood en glitterlijm. Er ligt een rood met groen tapijt op de grond, gemaakt uit vet van Van Gogh-wasco’s. Je voelt er – net zoals bij andere...

Jip
Hanna

Hoi Hanna!!

Hoi Hanna!!   Who's The Fairest of them All? - Frank Patton (19de eeuw).   15  juli 2010 Ik schuif de rabarbercake in de oven en sluit het deurtje. Ik zie mezelf in de weerspiegeling omdat de lamp van onze oven niet meer werkt en nooit meer zal werken...

Kat in spiegel -
Hanna

Een nieuwe lente

Een nieuwe lente en een nieuw geluid...   Schreef Herman Gorter (Wormerveer, 26 november 1864 — Sint-Joost-ten-Node, 15 september 1927) in zijn verhalend gedicht Mei. Hoewel Mei nog niet geboren is en April nog jeugdig en vrolijk is, moest ik vorige week wel...

Claude Monet - Fields in Spring (1887)
Hanna

In mijn hoofd

  Een nieuwe herfstdag breekt aan. Ik zie de eerste zonnestralen tussen de bomen kruipen en beeld me in dat ze zo hun best doen om tot bij mij te komen, me goedemorgen te zeggen. Ik richt mijn kop op om de zon dag terug te zeggen. Goedemorgen zon! Ik kan me...

Gustav Klimt - Birch Forest
Hanna

Iemand om lief te hebben

Iemand om lief te hebben Het schemert wanneer ik mijn laptop en de werkdag afsluit. Tijd om mijn luie bips op te heffen en te gaan sporten, denk ik. Mijn loopsessies tussen het groen hebben plaats moeten maken voor joggen op steeds dezelfde plaats, een rollende...

Hanna

Ode aan een warm nest – deel 2

Ode aan een warm nest – deel 2 Er is geen mooiere tekenfilm dan The Snowman uit 1982. Een film die ik altijd bij mijn grootmoeder keek. Vanaf het moment dat de vorst buiten alles met ijs bepoedersuikerd had, haalde mijn grootmoeder de dikke video boven om hem in...

Gesmolten sneeuwman
Hanna

Ode aan een warm nest

De omschakeling naar het winteruur heeft ervoor gezorgd dat ik vaker ingeduffeld voor mijn laptop kruip, met een fleecedeken en een kopje thee dat ik naast me zet, laat afkoelen en vervolgens gewoonweg vergeet op te drinken.

The Snowman 1982
Hanna

Middernachtblauwe lucht

Middernachtblauwe lucht Het is fascinerend om je ogen naar de hemel te richten en in de middernachtblauwe lucht te kijken. Ik beeldde me heel vroeger in dat het donkerblauw een gitzwart crêpepapier moest zijn, of een laken, dat boven de hele aardbol gespannen...

De kleine prins
Hanna

Mijn donsdeken

Mijn donsdeken Als kind was ik altijd druk in de weer tijdens de vakanties. Het grootste deel van de tijd speelde ik buiten in de tuin en in het bos erachter. Als het regende, speelde ik binnen en gooide ik alles overhoop. Dat resulteerde meestal in vuile kleren en...

Assepoester slaapt - Je kindertijd onder het donsdeken
Hanna

De Bromvlieg

De Bromvlieg Laatst mailde Peter me enthousiast dat hij het Joodse museum in Brussel had bezocht. Er was een tentoonstelling van Sol LeWitt. Als bijlage in zijn mail een reeks foto’s. En de vraag of ik daar iets over kon schrijven. Allerlei, mailde ik. Maar ik wil...

Hanna

Goethes Elfenkoning

Goethes Elfenkoning   Ik schreef vorige week een blog over ‘Spleen’, een – vind ik zelf – lelijk woord voor een bijzonder uniek gevoel. Ik wil met de start van oktober daar verder op ingaan: de dagen worden zichtbaar korter en grijzer en de gifgroene planten...

Hanna

Regen op een Velux

Regen op een Velux Kletsnat hondenweer buiten de muren die mij omringden. Het gras in de tuin was van strogeel naar gifgroen geëvolueerd dankzij de liters water die erop gevallen waren. De vogelpoep op de vuilbak buiten was een smerig grijs soepje waarin een...

Hanna

Vies goed lachen

Vies goed lachen Meespelen met de Kinderspelen In het tweede leerjaar gingen we met de klas en met het eerste leerjaar naar het speelgoedmuseum in Mechelen. Ik weet dat we veel uitstappen deden tijdens die eerste jaren van het lager onderwijs. Ik herinner me niet...

Hanna

Vincents Vetkrijtjes

Vincents Vetkrijtjes Bron foto: bol.com Verf van de Aldi Vijf jaar was ik, toen ik met een tas van Nijntje voor de eerste keer naar de tekenacademie werd gestuurd. Mijn moeder gaf me alle materiaal mee: pennenzak met verschillende soorten potloden, stiften waarvan...

Pastelkrijt van Vincent Van Gogh
Hanna

Je gouden haar, Margarete

Je gouden haar, Margarete   MSI 01.08 MSI 01.08, achter de fameuze universiteitsbibliotheek te Leuven. Een donderdagavond ergens in het eerste semester van het academiejaar 2017-2018. De beiaardier speelde Fernando van ABBA op de beiaard en het raam van ons...

Hanna

BOEM PAUKESLAG

BOEM PAUKESLAG! DAAR LIGT ALLES PLAT OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HALT! Want ik begin mijn blogbericht… Ik vind het een heerlijk woord dat in het woordenboek mag verschijnen. BOEM PAUKESLAG! Ik zeg het soms als ik de frigo opendoe en er valt iets uit. Daar ligt alles...

Boem Paukeslag van Paul Van Ostaijen
Hanna

Pas op voor de hitte!

Pas op voor de hitte!   Denk aan juffrouw Scholten, die is vandaag gesmolten, helemaal gesmolten, op de Dam. Dat kwam door de hitte, daar is ze in gaan zitten - als je soms wil weten hoe het kwam. Ze hebben het voorspeld: pas op, juffrouw, je smelt! Maar ze...

Jip en Janneke. Het smelt.
Hanna

De Blikken Trommel / Die Blechtrommel

De Blikken Trommel / Die Blechtrommel   Allein auf Rasputin wollte ich mich nicht verlassen, denn allzubald wurde mir klar, daß auf dieser Welt jedem Rasputin ein Goethe gegenübersteht, daß Rasputin Goethe oder der Goethe einen Rasputin nach sich zieht, sogar...

Hanna

Omhoog kijken

Omhoog kijken Peter mailt me een foto van de wolken, die hij ziet vanuit zijn bureau, samen met de boodschap: kijk ernaar en reflecteer, Hanna. Ik keek naar het beeld, en vervolgens uit mijn raam naar de lucht. Ik dacht: Scandinavië, en eenden, Daar gaat een dame,...

Hanna

Ik noem me

Ik Ik noem me: Hanna ik noem me: brem in het meervoud ik noem me: geel ik noem me: struik met knopjes waartussen de wind strijkt naar je toe ik noem me: bloemen in een bos                                                                   De gewone brem - Cytisus...