Arseen is wanhopig op zoek naar warmte en genegenheid bij zijn geliefde en bij haar familie…
“…En wat kan ik eraan doen dat ik bij u nog wat meer zoek dan een andere jongen bij een ander meisje. Ik voel mij soms een klein kind bij jou en noem je dan moedertje, omdat ik nooit veel uiterlijke tekenen van genegenheid heb gehad thuis.
Ik maak er jou geen verwijt van, maar ze hebben thuis te hard moeten strijden en vechten tegen al wat van de wereld was, tegen het materiële in, en hebben daardoor hun ogen te veel gericht op geld en goed. Ze hebben zich heel veel ontzegd en afstand gedaan van veel dingen toen ze nog in de bloei van hun leven waren. Ze hebben nooit veel naar mij omgezien, omdat ik gezond en stil was, maar ik was juist stil, omdat ze niet naar mij omzagen.
Kan het dan anders dat ik die genegenheid, waarvoor ze geen kans zagen van ze mij te geven, dat ik die bij jou een beetje zoek. Ik kan mij niet herinneren van mijn kleinste kinderjaren dat mijn moeder mij ooit gekust heeft. Toen we op een keer bij jou thuis terugkwamen van een wandeling en jij gelukkig waart, had je jouw moeder vastgepakt en haar op beide wangen gekust en toen had ik toch ook zo een zin om hetzelfde te doen, omdat ik op die manier precies mijn eigen moeder zou gekust hebben.
Toen ik vóór de vakantie met die keelontsteking zat en ik vrijdag ’s avonds thuiskwam en ’s zaterdags ’s morgens bleef liggen, kwam ze boven eens kijken hoe ik het stelde, en ze stopte de dekens toen onder en rond mij dicht. En toen werd het mij bijna te machtig, omdat ze dat deed en stopte ik mijn hoofd tussen de lakens. Ik ben toch zo weinig gewoon dat het minste mij dan week maakt…”
Wilt u graag uw steentje bijdragen tot de totstandkoming van ‘Vi to (Wij twee). Het brievenboek van mijn ouders’? En het boek en allerlei exclusieve voordelen ontvangen voor uw hulp? Neem dan hier een kijkje. Klik op de ‘Reward’ van uw keuze om uw bijdrage te bevestigen en vul uw persoonlijke gegevens in. Lukt het niet om een bestelling te plaatsen of heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].
Recente bijdragen
De Heilige Stoel misbruikt de natuurwet
De Heilige Stoel misbruikt de natuurwet Leestijd: 5 minuten. Catechismus van de Katholieke Kerk In 1992, tijdens het pontificaat van Paus […]
De UVRM – Peng Chun Chang, een confucianistische invloed
Peng Chun Chang, een confucianistische invloed Leestijd: 3 minuten. Charles Taylor over de UVRM Zo universeel als we zouden willen, is de […]
De UVRM – Charles Habib Malik’s oecumenische visie
Charles Habib Malik’s oecumenische visie Charles Habib Malik (1906–1987) was een invloedrijke Libanese academicus, diplomaat, filosoof en […]
Geef een reactie