Ontslaving: Prince: “But life is just a party, and parties weren’t meant to last.”

We gaan verder met onze reeks over beroemdheden die kampten met een of meerdere verslavingen. Vandaag komt Prince aan de beurt. 

Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam ‘Prince’ (Minneapolis, 7 juni 1958 – Chanhassen, 21 april 2016), was een Amerikaanse singer-songwriter, muzikant, producer, danser, acteur en regisseur die wereldwijd meer dan 150 miljoen platen verkocht.

Muzikaal nest

Prince Rogers Nelson werd geboren op 7 juni 1958 in het muzikaal nest van jazzpianist John Nelson. Toen hij amper 7 was, schreef hij zijn eerste nummer en op 19-jarige leeftijd sleepte hij zijn eerste platencontract in de wacht.

Purple rain

De echte doorbraak kwam er in 1984 met het album ‘Purple Rain’, dat hij samen met zijn band The Revolution uitbracht en dat maar liefst 13 miljoen keer over de toonbank ging. Ook de gelijknamige autobiografische film waarin Prince de hoofdrol speelde, werd een wereldwijd succes.

In de jaren ’80 scoort Prince nog de ene hit na de andere, maar in de jaren ’90 neemt zijn muzikale invloed stilaan af. Hij zal nog een paar hits scoren met zijn nieuwe band The New Power Generation, maar dan lijkt het creatieve vuur gedoofd. Bovendien is hij verwikkeld in een juridisch steekspel met zijn platenmaatschappij Warner. Hij zal ook verschillende keren zijn naam veranderen.

Zijne Purperen Geiligheid

Prince was niet alleen een bijzonder productief muzikant, maar ook een echte levensgenieter. Talloze vrouwen bezweken voor de charmes van de man die zichzelf de ‘messias’ noemde. Door seks met hem te hebben, zouden vrouwen één worden met hem, beloofde hij hen.

Heupproblemen

De laatste jaren voor zijn dood had Prince chronische pijn aan zijn heup door zijn slopende optredens. Omdat hij Jehova’s getuige was, wilde hij zich niet laten opereren. Om de pijn draaglijk te maken, gebruikte de popster verschillende pijnstillers. Naar verluidt was hij verslaafd aan opoïden (zeer sterke pijnstillers), wat bijzonder ironisch is als je bedenkt dat de popster de reputatie had een ‘schone’ levensstijl te leiden, alcohol en marihuana te vermijden en veganistisch te eten. Hij hield zijn verslaving dan ook angstvallig verborgen.

Fatale dosis fentanyl

Op de ochtend van 21 april 2016 werd Prince dood aangetroffen in Paisley Park, zijn huis en opnamestudio in Minnesota. De doodsoorzaak: een accidentele overdosis van de pijnstiller fentanyl. Hij was slechts 57 jaar oud.

Foto: Nicolas Genin from Paris, France, via Wikimedia Commons.

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

12 juli 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *