Ontslaving: Whitney Houston: “I will always love you.”

Whitney Elizabeth Houston (Newark, 9 augustus 1963 – Beverly Hills, 11 februari 2012) was een Amerikaanse zangeres en actrice die wereldwijd miljoenen albums verkocht heeft en talloze keren in de prijzen viel. Ze scoorde vooral met hits als ‘I Wanna Dance With Somebody’ en ‘I Will Always Love You’.

In de wieg gelegd voor succes

Houston leek vanaf de geboorte voorbestemd om zangeres te worden. Ze was de dochter van gospelzangeres Cissy Houston, de nicht van de popdiva Dionne Warwick en de peetdochter van Aretha Franklin. Als kind al zong ze in de kerk en in haar tienerjaren was ze achtergrondzangeres voor diverse artiesten.

Toen ze amper 19 was, werd Houston in een nachtclub ontdekt door de baas van Arista Records, die van haar een echte popster maakte. Al snel bracht de artieste haar debuutalbum ‘Whitney Houston’ uit, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren over de toonbank gingen.

Huwelijksperikelen en middelenmisbruik

In 1992, het jaar waarin Houston schitterde in de kaskraker ‘The Bodyguard’, stapte ze in het huwelijksbootje met soulzanger Bobby Brown. Ze kregen samen een dochter Bobbi Kristina.

Vanaf 2000 begon het steeds meer bergaf te gaan met Houston. Talrijke concerten en televisieoptredens werden geannuleerd, omdat ze vaak uren te laat kwam. Ook haar gewicht zakte zienderogen. Volgens haar woordvoerster kampte de zangeres met stress en kon ze daardoor niet eten, maar ondertussen kwam aan het licht dat ze samen met haar echtgenoot volop experimenteerde met drank en drugs.

Haar wankele huwelijk, waarin Brown verschillende keren werd gearresteerd op beschuldiging van onder meer huiselijk geweld, strandde uiteindelijk in 2007.

Dood door verdrinking

In 2009 maakte Houston nog een korte comeback met het succesvolle album ‘I Look To You’, maar de wereldtournee die erop volgde, flopte, omdat haar stemgeluid ernstig was aangetast door haar drugs-en medicijnverslavingen.

Op 11 februari 2012 werd Houston dood aangetroffen in haar bad in een hotelkamer in Los Angeles. Volgens de lijkschouwer stierf de zangeres door verdrinking, mogelijk na een hartaanval en het gebruik van onder meer cocaïne. Haar dochter overleed in 2015 in gelijksoortige omstandigheden.

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

14 juli 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *