Ontslaving: Whitney Houston: “I will always love you.”

De Amerikaanse zangeres, model en actrice Whitney Elizabeth Houston (Newark, 9 augustus 1963 – Beverly Hills, 11 februari 2012) had haar buitengewone talent niet van vreemden. Ze was de dochter van soul- en gospelzangeres Cissy Houston, de nicht van de zangeres Dionne Warwick en de peetdochter van Aretha Franklin. Als kind al zong ze in de kerk en in haar tienerjaren was ze achtergrondzangeres voor diverse artiesten zoals Chaka Khan. Hoewel ze haar hart had verpand aan de muziek, was ze ook een succesvol tienermodel.

Toen ze amper 19 was, werd Houston in een nachtclub ontdekt door een vertegenwoordiger van een platenfirma. Al snel lag haar debuutalbum, ‘Whitney Houston’ in de rekken, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren over de toonbank gingen.

1992 werd een topjaar voor Houston. Ze maakte niet alleen haar succesvolle filmdebuut naast Kevin Costner in de kaskraker  ‘The Bodyguard’, maar met de bijbehorende soundtrack en singles als ‘I Will Always Love You’ brak ze wereldwijd alle verkooprecords. Later zou ze nog meespelen in andere films, maar het succes van ‘The Bodyguard’ kon ze niet evenaren.

In datzelfde jaar stapte ze ook in het huwelijksbootje met zanger Bobby Brown. Ze kregen samen een dochter Bobbi Kristina. Hun turbulente huwelijk strandde uiteindelijk in 2007.

Doorheen de jaren ging het verder bergaf met Houston. Talrijke concerten en televisieoptredens werden geannuleerd en ze kwam vaak te laat. Ook haar gewicht zakte zienderogen. Volgens haar entourage kampte de zangeres met stress en kon ze daardoor niet eten, maar ondertussen kwam aan het licht dat haar drugs- en drankgebruik haar parten speelde .

In 2009 maakte Houston nog een korte comeback met het album ‘I Look To You’, maar de wereldtournee die erop volgde, flopte, omdat haar stemgeluid en conditie ernstig waren aangetast door haar destructieve levensstijl.

Op 11 februari 2012 werd Houston dood aangetroffen in haar bad in een hotelkamer in Beverly Hills. Volgens de lijkschouwer stierf de zangeres door verdrinking. Mogelijk droegen haar cocaïnegebruik en een hartziekte daartoe bij. Haar dochter overleed in 2015 in soortgelijke omstandigheden.

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

14 juli 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *