La beauté

La beauté

La bellezza, Beauty. Die Schönheit.

De schoonheid is maar een povere vertaling van la beauté, maar laten we het er toch eens over hebben. De schoonheid van een bloem wellicht zoals deze lotus in het Mercure Hotel van Bangkok, waar we prinsheerlijk verbleven met een overdreven ontbijt en een happy hour in de vroege avond waar de witte wijn in het ijs lag.

Wat hebben we daar van een goede service genoten. Bedankt lieve staf van het Mercure Siam Hotel te Bangkok. Een leuke stad, een stukje brutaal zoals elke moderne metropool, maar voorzien van een goede metro en overal bedaarde mensen. Niemand maakt zich druk, niemand schreeuwt of claxonneert. Iedereen voelt zich blijkbaar op zijn gemak.

Ze hebben gevoel voor schoonheid, deze vriendelijke Aziaten, dat moeten we hen nageven. Dat zie je dus ook aan die zorgvuldig onderhouden monumenten, tempels en kloosters. Maar ook de manier waarop ze het voedsel presenteren en zo veel andere kleine details. Er is de schoonheid van de personen met wie we in aanraking zijn gekomen.

Een rank en fijngebouwd ras, mag ik wel zeggen. Meer moet dat niet zijn. De schoonheid van de begeerde kunne. Het gewenste geslacht om het plat uit te drukken. Hoewel. Ze komen niets te kort. Kortom het volk heeft zo zijn of haar charmes. In een land waar de welvoeglijkheid alles overheerst, maar waar toch een eigenaardige seksuele vrijheid heerst.

Dat merk je toch ook aan de alomtegenwoordigheid van de katoi, of ladyboys. Die heb je in soorten, maar ze zijn lang niet allemaal omgebouwd. Niet dat het hun wat uitmaakt, en waarom zouden wij ons dan de vraag moeten stellen? Zelf heb ik dat nooit zo gehad om een vrouw te willen worden. Ik heb wel een keer een travestie act gedaan, in 1986, en het was over en voorbij.

Thailand maakt zich daar allemaal geen zorgen over. Hoewel ik me dat soms blijf afvragen. Waarom doen ze het? Een vrouw willen zijn, of omgekeerd. We moeten iedereen zijn of haar levenskans gunnen, daar ga ik niet van af. Ik heb alle respect voor deze mensen. Van de goeie vind ik dat ze inderdaad beter af zijn in het wensgeslacht, maar er zijn er ook wie dat niet afgaat.

Dan is dat jammer, want is het hen niet om uiterlijke schoonheid te doen? Als ik dan vind dat het er mislukt uitziet, schept dat een zekere gène die ik beter zelf moet overwinnen

 

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

27 mei 2018

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?