Spring naar de inhoud

Brievenboek van mijn ouders: Leuven, 24 februari 1953

Brievenboek van mijn ouders: Leuven, 24 februari 1953

Roos

Arseen drukt zijn onmetelijke liefde voor Louisette uit op poëtische wijze. Een dichter is aan hem verloren gegaan…

“…Je armen, je armen voel ik nog om mij en je ziel en je hart in mij, vervuld ben ik van jou en je ogen zie ik nog blinken als kaarslichtjes. Och, ze zijn niet troebel, maar ze zijn meren waar de zon in schijnt. De diepte van de meren kan ik slechts raden, maar het flonkeren van de lichtjes maakt mij het hart warm en week van geluk in het innig samen zijn met jou, mijn meisje, mijn koninginnetje.

Woorden ontbreken om mijn zielentoestand te omschrijven en het eindeloze trachten om een paar aspecten ervan te belichten, maken het mij moeilijk om voort te doen, want ik word gewaar dat mijn uitdrukkingsvermogen te kort schiet en dat maakt dat ik de moed opgeef om het beter trachten te doen. Ik kan het simpelweg niet beter zeggen.

Ik hou van jou en niets anders, juist en simpelweg van jou houden doe ik en plaats voor iets anders is er niet. Kus mij zacht en teder, kus mij wild en hartstochtelijk, druk mij tegen jou aan, kittel en zoen mij mijn liefje, mijn zonnetje, mijn zomer, mijn zomerliefje. Hou van mij, hou mij vast en leg je armen om mijn hals en zeg: “Je bent van mij.” Want ik ben van jou gans en volledig, 80 en zoveel kilo’s met al wat eraan, erin en rondom is, van mijn 46[1] tot mijn wild haar, van mijn boordknopje tot mijn schoenveters, alles is erin begrepen…”

[1] schoenmaat

Wilt u graag uw steentje bijdragen tot de totstandkoming van ‘Vi to (Wij twee). Het brievenboek van mijn ouders’? En het boek en allerlei exclusieve voordelen ontvangen voor uw hulp? Neem dan hier een kijkje. Klik op de ‘Reward’ van uw keuze om uw bijdrage te bevestigen en vul uw persoonlijke gegevens in. Lukt het niet om een bestelling te plaatsen of heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar karoselhorst@gmail.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente bijdragen

A-priori

Het succes van ons gedicht zal ervan afhangen of het toespreken ook een aanspreken wordt. Voel je je als lezer aangesproken door het gebodene? Daaruit volgt de vraag voor de maker…

Berlijn

Louisa vond Berlijn een mooie en aangename stad, omdat ze kleurig is. Brussel daarmee vergeleken is grauw en grijs. Dat vindt ze deprimerend.