Ontslaving: Lily Allen: “Ik voelde me onoverwinnelijk met Adderall”

De Engelse zangeres, songwriter en actrice Lily Rose Beatrice Allen (2 mei 1985) is de dochter van bekende ouders, maar was allesbehalve een gemakkelijke puber. Zo werd ze meerdere keren van school gestuurd wegens drinken en roken. Haar zangtalent wordt ontdekt op school en op 15-jarige leeftijd geeft ze de brui aan haar studies.

Na enkele baantjes her en der begint ze haar eigen songs te schrijven en rijft ze al snel een platencontract binnen. Omdat ze weinig steun krijgt van haar platenfirma plaatst ze haar muziek op MySpace. Het succes blijft niet uit en in 2006 scoort ze haar eerste grote hit ‘Smile’. Ook haar debuutalbum ‘Alright, Still’ – is een schot in de roos.

In 2009 verwelkomen haar fans Allens tweede album ‘It’s Not Me, It’s You’. Datzelfde jaar nog kondigt ze aan dat ze geen nieuwe plaat meer zal uitbrengen en zich op acteren wil concentreren.

Haar comeback maakt ze in 2014 met het album ‘Sheezus’ en in 2018 ziet haar meest recente en meer persoonlijke album, ‘No Shame’ het licht. Daarop zingt ze heel eerlijk over onder andere haar mislukte huwelijk, over het moederschap en haar middelenmisbruik.

Liefdesperikelen

Lily Allen heeft al een bewogen liefdesleven achter de rug. In 2007 begint ze een relatie met Ed Simons van The Chemical Brothers. Ze krijgt een miskraam en het stel gaat uit elkaar, waarna ze een depressie krijgt en in de psychiatrie belandt.

Begin 2009 wordt ze verliefd op bouwer en binnenhuisarchitect Sam Cooper, met wie ze later in het huwelijksbootje stapt. Na een tweede miskraam zet ze uiteindelijk twee gezonde dochters op de wereld. Desondanks gaat het koppel enkele jaren later uit elkaar. Haar meest recente huwelijk is met de acteur David Harbour.

In februari 2017 verklaart Allen dat ze bipolair is. Ze leed ook aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) na een miskraam tijdens haar huwelijk met Sam Cooper.

Verslaving

Lily Allen raakt op een gegeven moment verslaafd aan Adderall, een medicijn voor ADHD. Ze begon de medicatie te gebruiken na de geboorte van haar twee dochters, omdat het haar  hielp het gewicht te verliezen dat ze tijdens haar zwangerschappen was aangekomen. Bovendien voelde ze zich naar eigen zeggen “onoverwinnelijk” door de drug en kon ze langer werken.

Haar dieptepunt bereikt ze tijdens een tournee met Miley Cyrus wanneer ze in de verleiding komt om heroïne te nemen. Ze besluit af te kicken en in 2021 kondigt ze trots aan op sociale media 2 jaar volledig ‘clean’ en nuchter te zijn.

 

Foto: Warner Music Sweden, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

4 augustus 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *