Ontslaving: Lily Allen: “Ik voelde me onoverwinnelijk met Adderall”

Lily Rose Beatrice Allen (2 mei 1985) is een Engelse zangeres, songwriter en actrice.

Jeugd en carrière

Allen werd geboren in Hammersmith, West-Londen, als de dochter van de komiek Keith Allen en filmproducent Alison Owen. Tijdens haar jeugd werd ze meerdere keren van school gestuurd vanwege drinken en roken. Ze zocht en vond een uitlaatklep in de muziek.

Op 15-jarige leeftijd stopte ze met school om zich aan haar muziekcarrière te wijden. Al snel sleepte Allen haar eerste platencontract binnen. Om haar demo’s met de rest van de wereld te delen, registreerde de beginnende zangeres zich op MySpace. Haar liedjes gingen viraal op internet en Allen viel op in de media. Van haar debuutplaat, ‘Alright, Still’ – waaruit de wereldberoemde single ‘Smile’ kwam – gingen er meer dan 2,6 miljoen exemplaren over de toonbank.

In 2008 presenteerde ze haar eigen tv-talkshow, ‘Lily Allen and Friends’, en in 2009 verwelkomden haar fans Allens tweede album ‘It’s not me, it’s you’, bekend om de brutale hit ‘Fuck You’. Datzelfde jaar kondigde ze aan dat ze geen nieuwe plaat meer zou uitbrengen, omdat ze tegen het illegale downloaden van muziek was. Ze besloot zich te wijden aan haar filmcarrière. In 2018 verscheen Allens album ‘No Shame’ met daarop liedjes over haar mislukte huwelijk en vriendschappen, over haar drugsmisbruik en over sociale en politieke kwesties.

Privéleven

Lily Allen heeft al een bewogen liefdesleven achter de rug. In 2007 had ze een relatie met Ed Simons, de solist van het Britse duet The Chemical Brothers. Het stel ging uit elkaar na haar miskraam. In 2010 ontmoette Lily de schilder Sam Cooper, met wie ze in het huwelijksbootje stapte. Ze kregen samen twee dochters en scheidden later. Haar meest recente huwelijk is met de acteur David Harbor.

In februari 2017 verklaarde Allen dat bij haar een bipolaire stoornis was vastgesteld. De Britse zangeres is gedurende haar hele carrière ook altijd heel open geweest over de moeilijke relatie met haar lichaamsbeeld.

Verslaving

Lily Allen raakte verslaafd aan Adderall, een medicijn voor ADHD. Ze begon de medicatie te gebruiken na de geboorte van haar twee dochters, omdat het haar hielp het gewicht te verliezen dat ze tijdens haar zwangerschappen was aangekomen. Allen bekende dat ze verslaafd raakte, omdat ze zich door de drug ‘onoverwinnelijk’ voelde. Ze besloot helemaal ‘clean’ te worden nadat ze in de verleiding was gekomen om heroïne te nemen.

Foto: Warner Music Sweden, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

4 augustus 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *