Ontslaving: Christiane F.: ’s werelds beroemdste heroïnehoertje

Vanaf vandaag zullen we een aantal beroemdheden in de kijker zetten die te kampen hadden met een of meerdere verslavingen. We beginnen met Christiane F. 

Christiane Vera Felscherinow, beter bekend onder de naam Christiane F., werd in 1962 in het Duitse Hamburg geboren, maar verhuisde als kind naar Berlijn. Ze groeit er op in een gezin waar geweld en alcoholmisbruik schering en inslag zijn. Al op jonge leeftijd komt ze via vrienden in contact met drugs en begint ze zelf te gebruiken. Overdag gaat ze gewoon naar school en ’s avonds tippelt ze aan het metrostation Zoo om haar druggebruik te kunnen bekostigen.

Het jonge meisje werd voor het eerst opgemerkt door twee journalisten van het Duitse blad Stern tijdens een rechtszaak in 1978 waar ze op zestienjarige leeftijd moest getuigen. Ze waren zo onder de indruk van haar verhaal dat ze het neerpenden in de bestseller ‘Wir Kinder vom Bahnhof Zoo’, dat verfilmd werd in 1981.

Christiane wordt een heuse beroemdheid en vanaf dan wisselen periodes van verslaving en afkicken elkaar op. Op een gegeven moment krijgt ze zelfs een zoon, die later van haar wordt afgepakt. In 2013 publiceert Christiane samen met journaliste Sonja Vukovic haar autobiografie over de jaren na Christiane F., met als titel: ‘Christiane F. – Mein zweites Leben’.

Ondanks het feit dat ze er op dat moment relatief goed uitziet, kampt ze met zware gezondheidsproblemen. Op haar manier heeft ze wellicht een interessant leven geleid, maar ze heeft daarvoor wel een torenhoge prijs betaald.

Foto: Christiane V .FelscherinowPhoto Imported by Pascal .B, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

30 juni 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?