Spring naar de inhoud

Wat kost uw verblijf in een woonzorgcentrum?

Wat kost uw verblijf in een woonzorgcentrum?

Wat kost uw verblijf in een woonzorgcentrum?

De kost van het verblijf in een woonzorgcentrum wordt uitgedrukt in een ‘dagprijs’. Daarin zijn woongelegenheid, maaltijden en verpleging inbegrepen. Gemiddeld moet u rekenen op een kost van zo’n 50 à 70 euro per dag. Op de website van het Agentschap Zorg & Gezondheid ziet u in detail wat daar allemaal is inbegrepen. Het centrum kan boven op de dagprijs nog supplementen aanrekenen, bijvoorbeeld voor een doktersbezoek of kappersbeurt of voor uw telefoonlijn.

Kunt u rekenen op overheidssteun?

Als u ernstig zorgbehoevend bent, kunt u van Vlaanderen een zorgbudget krijgen van 130 euro per maand. Deze toelage kunt u zowel krijgen als u nog thuis woont met thuis- of mantelzorg als wanneer u in een woonzorgcentrum verblijft. U vraagt ze aan via de zorgverzekering van uw ziekenfonds. Veel Brusselaars zijn hier niet op aangesloten.

Wanneer u uw verblijf in het woonzorgcentrum niet volledig kunt betalen, zelfs niet met eventuele hulp van uw naasten, kan het OCMW het tekort bijpassen. U staat dan uw normale inkomsten af aan het OCMW en zij geven u een bepaald bedrag per maand voor uw persoonlijke uitgaven.

Meer over woonzorgcentra

Nuttige links


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente bijdragen

1987 – Oprichting van The Foundation

Sensibilisering rond hiv en aids Midden jaren tachtig. In Vlaanderen heeft de Katholieke Kerk nog steeds de touwtjes in handen. Conservatief en bekrompen. Hoe communiceer je dan over een nieuwe ziekte, die voor iedereen risico […]

Aidspatiënten van Dr. Peter van Breusegem – deel 1

Het verhaal van Hubert en zijn vrouw. In de jaren tachtig, middenin de aidsepidemie, begint Dr. Peter van Breusegem als jonge huisarts in zijn eerste praktijk. Een beetje onvoorbereid vangt hij de eerste aidspatiënten op. Ondanks het feit dat hij nog niet zo veel ervaring heeft, doet Peter zijn best hen zo goed mogelijk te begeleiden, ook op psychologisch vlak.

Kankerpreventie

Kanker voorkomen Wat kunt u zelf doen? Wat kan uw huisarts doen? Wat kan de specialist voor u doen? Primair en secundair Primaire preventie betekent iets doen nog voordat de ziekte ontstaat. Secundaire preventie is […]