Brievenboek van mijn ouders: Winnik, 7 maart 1952

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

24 juni 2021

Arseen wil dolgraag trouwen met zijn geliefde Louisette…

“Daarbij zit ik nog steeds maar te denken om toch gedurende de grote vakantie te trouwen en daarom zou ik ook zo graag in juli slagen en dat houdt mij zo hard bezig. Indien ik in juli slaag, wat heel waarschijnlijk is, want ik werkte er tot nu toe zo hard mogelijk voor en ik zal er nog harder voor werken, dan zouden we in de laatste week van augustus of in de eerste van september kunnen trouwen. En als we onze huwelijksreis niet te lang maken, dan zijn we op tijd terug om het winterseizoen van de confectie in te zetten. En dan zal ik trachten geld te bekomen hier thuis voor een autootje en rijd ik steeds over en weer naar Leuven.

….

Indien jij akkoord bent om te trouwen tijdens de vakantie, dan trouwen we, zelfs als ze hier thuis geen toelating willen geven en zeggen dat het te vroeg is. Dit laatste voeg ik er maar bij om je aan te tonen dat ik mijn wil zal doordrijven, indien je meewil natuurlijk. Maar je mag niet gaan besluiten uit wat ik nu zeg, dat mijn ouders hier thuis tegen ons huwelijk gekant zouden zijn. Ze zijn er absoluut niet tegen, maar ik verwacht wel oppositie tegen de datum ervan.”

(Arseen)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Een vroege feester

Een vroege feester

Een vroege feester Wordt wakker uit uw slaap van sluimerende wanen! Gij thuisverzorgde psychiatrische patiënt. Hoezeer...

Het lelijke eendje

Het lelijke eendje

Het Lelijke Eendje Het straatbeeld vol van plechtige communicanten Beurt hem niet op, want Prins Laurent is...

Het kind van prins Laurent

Het kind van prins Laurent

Het kind van prins Laurent Wendy van Wanten, c’est le participe présent. Die zich nu in gezegende toestand bevindt....