Brievenboek van mijn ouders: Leuven, 27 januari 1953

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

17 augustus 2021

De families van Louisette en Arseen hebben een verschillende mentaliteit…

“…Zoals ik heb verteld, gaat het er bij ons thuis anders aan toe, en dat is ook op mij toepasselijk, namelijk dat wij in onze familie zonder veel te zeggen (met uiterlijke tekens) toch wel kunnen vertolken wat zich in ons innerlijk afspeelt. En ik persoonlijk zou het moeilijk kunnen om jou bijvoorbeeld in volle straat en in volle dag in mijn armen te pakken om je ‘n kus te geven waar ik zelf zou van duizelen. En jouw moeder zou dat normaal vinden?

Zij is meer zuiders en heeft ook zuiders bloed in haar, terwijl ik meer aard naar het type van de zwijgende Vlaamse boer. Het ene staat hier dus een beetje tegenover het andere. Maar dat wil niet zeggen dat één van de twee slecht is. Elke familie, elke stam heeft zijn zeden…”

Wilt u graag uw steentje bijdragen tot de totstandkoming van ‘Vi to (Wij twee). Het brievenboek van mijn ouders’? En het boek en allerlei exclusieve voordelen ontvangen voor uw hulp? Neem dan hier een kijkje. Lukt het niet om een storting te doen of heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar karoselhorst@gmail.com.

Foto: de familie Van Breusegem

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Van ’t gat

Van ’t gat

Van 't gat Dutroux is niet ontsnapt, maar eventjes bevrijd. Zijn vrijlating is door de raadkamer bevolen. De...

De Waalse Pijl

De Waalse Pijl

De Waalse Pijl De aandacht op het ene doel gespitst te houden, Gestaarde blik verstard op het asfalt gericht. Nog even...

Weg

Weg

Weg Het kreupelhout verschroeid, de struiken die verdorden, Het is niet te geloven. Marc Dutroux is weg. Geseind en...