Brievenboek van mijn ouders: Leuven, 20 januari 1953

Arseen is het studentenleven niet meer gewoon…

“…Ik heb daarjuist mijn keel onder het kraantje gehouden, want ik had nadorst van gisteren, alhoewel ik gans de avond maar 5 pinten gedronken heb (voor een keer zoveel, want ’t was op kosten van een firma van tandartsartikelen). Eigenlijk ben ik die hoeveelheid bier niet meer gewoon en vandaar die dorst.

Terug in Leuven rond elf uur, ben ik na nog een uur in ’t Paradeske gezeten te hebben, kotwaarts getrokken. De anderen deden voort. Eerlijk gezegd, ik kan met die mannen niet meer mee. En wat het lustrum betreft, ik denk dat ik er niet ga aan mee doen, het gaat mij niet af. Jij zult natuurlijk denken: ’t is misschien beter zo. Ik denk het ook een beetje. Ik ben stilletjes aan wat aan ’t vervreemden van de andere mannen door niet meer uit te gaan en ze ook tijdens de dag bijna niet meer te zien. Maar ja, ’t is nu eenmaal zo en daarbij, vermits ik jou heb, heb ik de anderen niet meer nodig…”

Wilt u graag uw steentje bijdragen tot de totstandkoming van ‘Vi to (Wij twee). Het brievenboek van mijn ouders’? En allerlei exclusieve voordelen ontvangen voor uw storting? Neem dan hier een kijkje. 

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

3 augustus 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?