Brievenboek van mijn ouders: Leuven, 10 februari 1953

Arseen draagt ook de ouders van Louisette een warm hart toe…

“…Er zijn maar twee plaatsen waar ik werkelijk thuis ben, namelijk “chez mes deux mères, ma vraie et ma bonne”. En nu moet ik oppassen, want je zou gaan denken dat het voor jouw moeder is dat ik kom, maar je weet wel dat het niet waar is.

Het is enkel en alleen voor en om jou, maar waar het hart van vol is, loopt de mond van over en van die overvloed is het dat jouw moeder ook meekrijgt. Het is daardoor of daarmee dat ik ze ook gaarne zie. Natuurlijk is het op een andere manier. Jouw vader zie ik ook gaarne, maar dat is meer iets anders.

Ik kan hem onmogelijk het respect toedragen van toekomstige schoonvader. Het is meer als kameraad dat ik hem zie. Terwijl ik jouw moeder als een tweede moeder voor mij zie. Niet als een surrogaat van mijn eigen moeder, maar als een tweede wezen dat naast de eerste en samen met de eerste zorgt, bidt, lijdt en vreugde heeft om haar kind, in dit geval haar zoon. Het is zoiets als een God en drie goddelijke Personen. Hier is het één moeder en twee personen…”

Foto: van links naar rechts en van boven naar onder: Anna, Louisette, Jeanne, Rufin, Jan, Dina en de hond. De foto is vermoedelijk genomen in 1949.

Wilt u graag uw steentje bijdragen tot de totstandkoming van ‘Vi to (Wij twee). Het brievenboek van mijn ouders’? En het boek en allerlei exclusieve voordelen ontvangen voor uw hulp? Neem dan hier een kijkje. Klik op de ‘Reward’ van uw keuze om uw bijdrage te bevestigen. Lukt het niet om een bestelling te plaatsen of heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar karoselhorst@gmail.com.

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

24 augustus 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?