Brievenboek van mijn ouders: 20 april 1954

Arseen heeft goede voornemens…

“…Ik zal mijn eigen wil niet meer doorzetten en om weer een voorbeeld te geven: je liever een foto scheef laten inplakken, dan het liever recht en symmetrisch te zien. Ik heb al zovele jaren alles wat ik deed in schuifjes en laatjes moeten passen, dat ik er een beetje door misvormd ben.

Het wordt hoog tijd dat ik ook een beetje volgens andere vormen en regels begin te denken en te handelen dan ik tot nu toe gewend ben. Dat komt waarschijnlijk, omdat ik tot nu toe niets anders dan theorie en nog theorie geleerd heb en zo weinig met mijn voeten in de werkelijkheid heb gestaan. Ik heb zo lange tijd moeten zeggen “verkeerd” of “juist”, van alle dingen die onder mijn handen kwamen.

Er kwamen maar twee mogelijkheden van klasseren meer voor bij mij en daardoor komt het misschien ook wel dat ik niet volledig handel gelijk ik zou moeten. Dat moet dus veranderen met mij. Ik moet dus vooral in kleine dingen trachten niet vast te houden aan mijn principes en niet alles te willen rangschikken volgens een bepaald schema…”

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

25 november 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *